Snyggat till

Publicerad av

Dagne började med en lite annorlunda träning denna fredag. Inget Peloton pass, utan ett pass ute på gården. Med gräsklipparen till att börja med. Gräset var långt och det var dags att få det åtgärdat. . Trettiofem minuter senare var det avklarat och så var det dags att tag i rensningen. Vi har verkligen slarvat med vår stackars gård i sommar och ogräset växer nästan ohejdat här och där. Snart kommer väl Förortspolisen och knackar på och ger oss böter om vi inte snyggar till!

Alltså satte jag igång med att gå lös på rabatterna på framsidan av vårt hem. Det tog sin lilla tid eftersom vi slarvat, men det blev bra sedan när allt var klart.

Nu tog jag ingen före bild, tyvärr, men efter att jag hade hällt flera påsar med träbitar/träflisor eller vad dessa nu kallas på svenska, såg hela rabatten så mycket bättre ut!

Min trogna följeslagare Lilly håller ett öga på mina förehavanden ¨

Efter att denna rabatt var klar tog jag tag i den nedanför. Den behövde inte rensas lika hejdlöst, men ändå fanns det en del ogräs att få bort. Efter att det var klart blev det att lägga ner mera träbitar runt den rabatten också.

Efter rensning och tillsnyggning

Det kändes skönt att få detta gjort igen. Nu har jag rabatten på baksidan av vårt hem kvar, men den fick vänta till en annan dag. Två och en halv timme räckte gott och väl ute i solen, även om jag spenderade dessa timmar ute på förmiddagen. Solen är ännu stark och hade inga som helst problem med att locka fram svetten. Speciellt efter gräsklippningen innan jag började med rensandet!

14 kommentarer

  1. Jag gissar att ni bor på en mycket större gräsplätt än vad vi gör! 🤔😂
   Här har ungdomarna också turats om med gräsklipparen, men denna vecka föll lotten på mor i huset.

   Gilla

   1. Ja det kanske vi har. Yngre sonen ” fixade ” sitt extra kmäck i början av sommaren helt själv 😉 så men han har visst behövt lite hjälp nån vecka …

    Gillad av 1 person

 1. Bra jobbat. Jag skulle också behöva … har slarvat jag med. Inte hittat någon ork alls i värmen. Täckbark brukar det kallas här. 🙂 Jag har sånt på några få ställen bara men om jag orkade ta mig an rensningen skulle det kunna användas på fler ställen. Det hindrar en del ogräs ändå.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.