Regn! Men skam den som låter vädret bestämma…

Publicerad av
Förmiddagens utsikt…..

Vi visste ju att vädret inte var det bästa utlovade för helgen, men det kan man ju inte låta sig störas på, eller hur…? Istället har det blivit sällskapsspel, god mat och både båten och vattenskotern är sjösatta. Lite räfsande och krattande har jag också lyckats med mellan skurarna. Igår på eftermiddagen upphörde regent så pass länge att Maken, Sonens flickvän och Lillasyster fick upp den stora presenningen som skyddar båten. Inget litet göra precis och det tog sin lilla tid. På plats är den dock, vilket naturligtvis är bra eftersom båten nu hålls torr under alla dessa skurar.

Maken och Flickvännen jobbar hårt med att fästa den stora presenningen ( som här nästan är på plats), i aluminium stommen som utgör båtställningen. Ett tag blåste det hårt och denna vind hjälpte faktiskt till att få presenningen på plats i ett av de svåråtkomliga hörnen.
Det klättrades på stegar, parkerad båt och själva ställningen.

På kvällen vid middagstid anlände Sonen efter avslutad dag på jobbet i Förorten. Det är rätt långt att köra 240 km efter ett nio timmars skifte på jobbet, så mamman i huset var nog en aning fundersam över detta tilltag…. Dock gick det bra och efter avslutad måltid var det så dags att få vattenskotern i sjön efter vinterförvaringen uppe på land.

Hur skall batteriet kopplas?
Jo, men visst lyckades de och på kvällningen, just innan mörkret sänkte sig, körde Maken från den lilla hamnen till vår brygga.

Nu är det tidig söndag eftermiddag och regnet har, upphört för stunden. Till och med solen försöker ta sig fram bakom de tunga molnen. Nu är det är vattenlekar som gäller. Trots kyliga vindar…. Jag lär återkomma med rapport….

4 kommentarer

  1. Vilken härlig helg ni har haft och bra jobbat där med båtskyddet. Det var en bra bit för sonen att köra så jag förstår dina tankar där.

    Önskar en fin söndagskväll!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.