Spänning en helt vanlig onsdag kväll

Publicerad av

Hagel stora som golfbollar. Regn som piskade mot rutorna. Åska. blixtrar, regn i mängder och sist men inte minst, tornadon. Runt kl 19.50 tiden denna kväll rapporterades vindar uppemot 216 km/sek i Förorten. Eftersom det var alldeles mörkt har det ännu inte ( i skrivande stund) bekräftats om detta rörde sig om en tornado eller inte.

Jag var vid kyrkan för att hjälpa till med onsdagens barnverksamhet. Vi befann oss precis där man skall vara: i källaren. Bort från fönster och så lågt ner i byggnaden det går att komma. Pyssel och spel kom snabbt fram för att hålla barnen så lugna som möjligt och det lyckades faktiskt något så när. Föräldrar som redan befann sig i andra aktiviteter i kyrkan kom ner dit vi befann oss. Dels för att söka skydd skulle taket blåsa av, dels för att hjälpa till att lugna barnen.

Jag messade med familjen. Jodå, Maken med ungdomarna inklusive hundarna befann sig i källaren. Allt var OK hemma.

Vid 20.30 tiden skränade alla vuxnas mobiler till med ‘all clear’ signalen och det visade sig att det hemska, men mycket typiska för våren, ovädret, hade dragit över oss och fortsatt västerut mot grannstaten Wisconsin.

Föräldrar, barn och vuxna ledare kunde börja söka sig hemåt.- det åskade ännu. Regnet stod som spön i backen och blixtrarna avlöste varandra. Dock hade de farligt hårda vindarna bedarrat och det var åter OK att vistas ute i trafiken… slutet gott, allting gott, även om det ännu regnar i skrivande stund…..

….

Regnet smattrade mot rutorna ute på verandan då Maken och jag intog varsitt glas vitt för en stund sedan….

7 kommentarer

 1. Oj, vilket dramatiskt väder det blev men tur att ni alla visste hur ni skulle agera. Är den sortens oväder vanliga hos er? Jag tänker om man bygger alla hus med källare då? Hoppas vädret inte ställde till med några större skador.

  Gillad av 1 person

  1. De flesta hem och byggnader har källare. Till en del till följd av vädret eftersom tornadon eller tromber, som de också kallas är rätt vanliga under den varma tiden på året. Dessutom blir de vanligare ju mera klimatet ändrar. Otäcka är de, men man vänjer sig med allt och vet hur man skall ta skydd. 😀

   Gilla

 2. Men vilket vår väder ni har . Verkligen spännande med såna här väder omväxlingar som vi säkert kommer se mer av framöver.. Bra ni var inomhus och i säkert förvar

  Gillad av 1 person

  1. Nej tack! Ngn tornado vill du knappast uppleva! Jag har sett roterande moln och vi har flytt undan tornado en som närmade sig där vi bodde, men närmare så har jag inte kommit och det är jag enormt glad för.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.