Radikala beslut och man tager vad man haver

Publicerad av

Nämen, jag river upp den och använder garnet till ngt helt annat! Vilken radikal tanke liksom. Denna filt har jag jobbat på i flera månader och den var faktiskt nästan klar Däremot blev det så tråkigt att jobba på den att den har endast legat i en väska och inte blivit upptagen sedan i november någongång. Att sticka sjalar i spetsmönster, halsdukar och mössor är så väldigt mycket roligare än filtar.

Filten som jag rev upp idag,,,,

Sagt och gjort. Ut drogs stickorna och så var det bara att börja nysta upp hela filten. Jag fick nästan hela uppriven innan det blev till en enda härva och garnet liksom knöt sig in i sig självt. En hel massa garn att använda till annat fick jag ändå. Nöjd med mitt beslut lade jag mitt nygamla garn tillbaka i korgen för att tänka på vad det skall användas till istället…..

Till middagen visste jag inte riktigt vad jag skulle hitta på. Våra kvällsplaner blev en aning ändrade och mitt i allt stod jag lite oplanerat i köket och skulle koka ihop ngt…. Vi hade griskotletter som behövde användas. Färdigt kryddade kvarlämnade från tisdagskvällen då jag grillade och inte behövde alla. Vi hade också nudlar som blivit av från i söndags då Sonen med Flickvän kokade mat. Vidare sökte jag fram lök, morötter och så hittade jag färsk ingefära också.

Jag stekte köttet, löken, morötterna och den färska ingefäran i lite olja tills köttet var brynt och genomstekt. Sedan lade jag till de kokta nudlarna och kryddade rejält med soja sås och hoisin sås ( nu vet jag ju då inte om hoisin sås faktiskt heter hoisin sås på svenska…?)

Som ni märker råkade vi ha två olika nudlar i kylen som behövde användas.

Jag lät nudlarna, köttet och grönsakerna steka en stund till för att riktigt dra i sig kryddorna.

Kvällens hemgjorda asiatiska nudlar med en salad till.

Ibland då man tager vad man haver i kylskåp och skafferi kan det lyckas riktigt bra. Både Sonen och jag var nöjda med kvällens middag och mätta och belåtna blev vi. ( resten av familjen var inte hemma.)

9 kommentarer

  1. Tack! Det blev faktiskt riktigt gott! 😋
   Jaaaa du…. Vanligtvis har jag 4-5 projekt på gång med stickorna, men för närvarande endast 2….. Kanske borde sätta upp ett till nu när jag tänker på det…! 🤣

   Gillad av 1 person

 1. Jo men visst heter det Hoisinsås även på svenska. Vilket bra sätt att ta vara på resterna och vilken god middag det blev. Helt i min smak kan jag säga. Hos oss blev det fläskytterfilé i cremé fraiche sås med tomat och basilika. Inte så dumt det heller 😀

  Önskar en trevlig fredag!

  Gillad av 1 person

  1. Låter gott det med! 😋
   Créme fraîche är svårt att hitta här. Används väldigt lite i matlagningen. Då jag först flyttade hit fanns den inte alls. Nu finns den, men som sagt var, inte överallt.
   Trevlig fortsättning på fredagen! Hos oss har den just börjat….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.