Sista ispromenaden?

Publicerad av

Jo, men det hoppas vi väl i alla fall, eller hur? När vi vaknade var det varmt och skönt inne i vår vinterbonade stuga, men ute slog Herr Vinter till med hela -20 denna lördag i mars! Hujedamej alltså! Minus 20 grader Celsius?!

Och visst var det kyligt utomhus, ingen tvekan om den saken. Vi njöt av en slö och slapp förmiddag och stekte våfflor till morgonmål dagen till ära. Med hjortronsylt! Och en klick ( eller tre!) grädde till! Gott, gott och verkligen inte ngt man äter till morgonmål varje dag! ( och tur är väl det!)

Våffla med hjortronsylt och vispad grädde

Jag gjorde hela våffel kalaset lätt för mig och blandade ihop de torra ingredienserna och de våta skilt för sig sent på fredagskvällen och nu på sen morgonen på lördagen var det bara att blanda ihop alltsammans. Smidigt och enkelt.

Eftersom det var så kyligt höll vi oss inne i stugvärmen till mitt på eftermiddagen då det blev en trevlig, kall och välbehövlig promenad på skaren på sjön på isen. Hundarna lät vi springa utan koppel och man riktigt såg hur de njöt! Svansarna högt uppe i vädret och med fladdrande öron och tungorna hängande sprang de omkring på isen. Det var alldeles ljuvligt att se deras glädje. Man undrade om det inte låg lite vårkänslor i deras steg?

Trots stod solen högt på himlen och inkommande vecka lär snön börja smälta . Man kan ju undra om hundarna kände på sig våren som står alldeles bakom hörnet? Så ystra som de var.

Till följd av kölden var vi inte ute särkilt länge. Trots hundarnas glädje ville jag inte riskera några frostskador på deras tassar och de verkade redo att gå in i stugvärmen igen efter den dryga halvtimmen som vi vistades utomhus. Förhoppningsvis hinner vi med en till snabb promenad på isen imorgon innan återfärd till Förorten. Nästa gång vi kommer och tittar till vårt lilla paradis tvivlar jag på att vi är ute och går på ngn is.

Den obligatoriska selfien ute på isen.

6 kommentarer

  1. Vi tog oss en promenad på isen igår vi också. Det var nästan för varmt med mössa och vantar. Solen gassade och det blåste inget alls.
    Jag hade tänkt göra våfflor igår också, men latheten tog mig. Kanske det blir ikväll istället.. Ser så gott ut! ☀️

    Gillad av 1 person

    1. Har sett att ni har det varmare än vi har, men nu kommer våren sägs det på vädret. Hoppas det! Våfflor är goda. Hoppas du kom dig för på söndagen….

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.