TorsdagsGnäll….

Publicerad av

Nej, min blogg kan inte låta bli invasionen heller! Alltså, hur kan man inte beröras? Tror nog att hela västvärlden berörts på ngt sätt idag, denna mörka torsdag då Idioten till president i Ryssland invaderar ett helt fredligt, demokratiskt land… bara för att ….ha ngt att göra?? Borde han inte ta hand om sitt eget folk istället?! Knäpp gubbe!

Nyheterna domineras om läget i Europa och om det krig som nu råder. I EUROPA!! Helt galet! Visserligen en bra bit från nära och kära i Finland och Sverige, men Putin är galen, vem vet vad han hittar på härnäst?!

Man får ju bara hoppas att sanktionerna som västvärlden nu riktar mot Ryssland drar åt remmen ordentligt. Däremot tvivlar jag på ett dessa drabbar Putin i ngn större skala. Han äter väl gott från silverfat han medan hans befolkning får lida för det som han hittar på…? Usch man blir så otroligt arg och sorgsen! Det skulle väl vara om ngn hade provocerat Putin, muckat gräl på ngt sätt, men icke!

Härpå hemmafronten har det inte heller varit världens bästa dag. Ni vet sådana där dagar då saker och ting inte riktigt stämmer, men man vet inte varför. Går liksom inte att sätta fingret på problemet.

Bland annat var Maken på hemväg runt k.18 efter 12 timmar på jobbet. Då ringde kollegan och meddelade att ett hjärta var på väg in och behövde opereras direkt Det var inte mycket annat att göra än för honom att åka in till jobbet igen och jobba några timmar till. Ett hjärta som inte lyder är inte att leka med och det måste opereras så fort som möjligt.

Sonen hamnade att äta middag alldeles solo ikväll. Dottern och jag åkte till musikinstitutet i Minneapolis för hennes lektion i harpspelets konster. Tyvärr började det snöa mitt på eftermiddagen innan jag hämtade henne från skolan. Att köra in mot Downtown i snöyra…. Jag kan tänka mig annat som är roligare. Allt gick dock väl och lektionen började en aning sent. Läraren satt fast i trafiken och snöyran. Dock blev det lektion så småningom och till Lillasysters förtjänst måste jag säga att hon jobbade hårt under lektionen.

Koncentrationen är hög….

Nu är det sen kväll och jag skall runda av dagen med lite stickning. Bra för knopp, kropp och själ. Inte mycket jag kan göra åt världsläget ändå, men trist är det…

12 kommentarer

 1. Det fimns inga ord för det han nu startat .Han har nog att göra i det egna landet och inte behöva göra elände i andras länder. Får hoppas alla sankrioner som ställs göra att han kapitulerar illa kvickt .

  Gillad av 1 person

  1. Ja det får man verkligen hoppas. Dock är jag rädd för att sanktionerna drabbar befolkningen i Ryssland, men knappast deras knäppa ledare. Vilket han bryr sig föga om.
   Fast de kanske gör så att den egna befolkningen mobiliserar sig mot honom… fast inbördeskrig i Ryssland bredvid Finland är inte att föredra heller.
   Så helt förbaskat onödigt! 😡

   Gilla

   1. Ja å ere . Man finner inga ord och de man hittar är inte vackra att formulera . Han måst ha fått enpsykos och blivit fullständigt galen . Så läng han har varit president , uppfört sig hittills faktiskt så plötsligt det här 😈😠😡😳

    Gillad av 1 person

 2. Det är totalt galet och alldeles fruktansvärt det som händer i Ukraina. Att bara ge sig på en demokrati. Man saknar ord. Själv är jag inte säker på att han har den ryska befolkningen med sig men vad har de att sätta emot. Stora nationer får inte ha fel ledare, den saken är säker.

  Önskar en fin fredag ändå!

  Gillad av 1 person

  1. Västvärlden är oerhört, rörande ense om att Putin har gått för långt. Frågan är om sanktionerna hinner göra ngt innan Ukraina kapitulerar….?

   Fin fortsättning på fredagen till dig med.

   Gilla

  1. Onekligen är likheten väldigt skrämmande.
   Däremot känns det hoppfullt att så många länder står enade mot Putin och hans galenskap. Förhoppningsvis stoppar det all galenskap lika fort som den började.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.