Som att sticka med rep!

Publicerad av

I somras när Svägerskan och henens två barn (ungdomar) var på besök, gav hon mig två väldigt fina garnnystan. Hon stickar inte själv, men har haft lamor och garnet är gjort av lamahår och vanligt fårull. En bekant till henne har färgat och spunnit garnet.

Igår tog jag fram det för att rulla ihop det till nystan. Jag hade lite glömt bort detta garn, men kom på den briljanta tanken att sticka två sjalar av detta garn och skicka tillbaka garnet till Svägerskan i sjal form om man så säger.

Sagt och gjort. Mönster söktes fram till båda garnen och idag på eftermiddagen medan det ändå var -21 grader ute, satte jag igång.

Tjockt, tjockt garn att sticka med….

Denna stickning kommer att gå med en hejdlös fart! Garnet är tjockt och otympligt, inte särkilt skönt att ta på och känns mera som rep än ngt annat! Så väldigt fint kanske det ändå inte var….? . Gissar att mängden lamahår borde vara mindre för det är nog säkert det håret som gör att garnet är så strävt och otympligt.

Jag tänker tvätta sjalen i ett speciellt medel för ylle innan jag blockerar den efter att jag stickat den klar. Förhoppningsvis blir sjalen då mjukare.

Mönstret är enkelt och blir riktigt fint annars. Endast fyra olika varv upprepas, men ett fint mönster bildas ändå. Det är som sagt garnet som jag är mindre förtjust i….

Efter bara ngn timmes stickning hade jag kommit så här långt. Nu syns mönstret bättre också.

Uppdatering kommer så småningom…..

8 kommentarer

 1. Mönstret blir väldigt fint och jag gillar garnets färg men själva garnet verkar inte helt behagligt att sticka med. Nu är det en evighet sedan jag stickade men då föredrog jag mjuka och följsamma garner. Sedan är det en häftig tanke att veta varifrån garnet kommer. Hoppas du visar en bild på det färdiga resultatet.

  Gillad av 1 person

  1. Jag håller med. Mönstret är fint och det är jag mycket nöjd med. Däremot hoppas jag Svägerskan inte betalade ngn dyr peng för detta sträva, rep liknande garn.
   Jovisst lägger jag ut bild sedan när sjalen ( filten närmare!) är klar. 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.