Rainbow bubbles and then some….

Publicerad av

Barnsligt förtjust blev Lillasyster då jag frågade henne om hon ville åka igenom biltvätten idag. Vi hade båda glömt bort hur mycket hon älskade denna biltvätt som liten. Ändå tills vi då satt där i eftermiddags och såpa i alla regnbågens färger trillade ner på vindrutan. Lillasyster utropade av barnslig glädje och förtjusning:

-Rainbow bubbles!

Med den jättelika harpan i bagaget körde Lillasyster och jag in till ‘downtown’ Minneapolis imorse. Det var dags att öva med barn och ungdomsorkestern. Jag måste säga att jag var mer än imponerad över hur Lillasyster hanterar sitt instrument. Visserligen hjälper det att hon är så lång och får på det sättet ett bättre grepp om harpan, men ändå.

Fram till skolan där övningen hölls kom vi i god tid. Lillasyster fick klä av och stämma sin harpa i lugn och ro. Däremot visade det sig att det faktiskt inte behövdes ngn extra stämning efter den halv timme långa bildfärden. Det var lite lustigt att se på barnen som tittade på Lillasysters stora instrument. Hon spelar inte normalt med i denna orkester, men om två veckor skall en konsert ges ( med publik har jag förstått.) och ett av musikstyckena som uppförs har en del för harpa. Lillasyster blev tillfrågad av sin lärare i om hon kunde tänka sig deltaga. Till följd av pandemin hölls ingen repetition förra helgen och helgen före. Nu har Covid fallen, som varit skyhöga sedan november, i Minnesota, sakta men säkert börjat gå nedåt lite, så idag hölls vanlig repetition. Barnen som kom in i klassrummet där repetitionen skulle hållas gjorde stora ögon när de såg en ung flicka sitta vid detta stora, vackra instrument,. Lillasyster kände sig dock en aning generad över detta.

Repetitionen varade endast en halv timme för Lillasyster och sedan var det bara att lasta in harpan igen. Bak i min gamla trotjänare till bil och köra hemåt igen….

Hem kom vi och harpan är åter på plats i vardagsrummet där Lillasyster helst har den. På så sätt påminner den henne rent fysiskt att hon behöver åtminstone öva 30 minuter vid harpan varje dag.

10 kommentarer

 1. Jag blir förvånad av att det finns barn som gillar biltvätt . Min dotter HATAR ännu biltvätten och blir hysterisk så fort vi nämner biltvätten Och det är omöjligt attt sitta i samma bil som henne så vida du inte vill bli döv förstås .
  Harpan är är väldigt stor och ser man hamnar fälla ner sätet för att få den rymmas . Har egentligen inte hört så mycket musik från harpan men säkert är den fin . Har dock en annan historia från harpa 😇fast det kan vi ta en annan gång 😉

  Gillad av 1 person

  1. Nu blev jag ju nyfiken på den historien! 😂
   Våra 2 äldre barn hade inget speciellt intresse för biltvätten, men som sagt, yngsta dottern älskade biltvätten som liten och tydligen ännu som 13 åring! 😂
   Jo en fullstor harpa är inget litet instrument, men det gick förvånansvärt bra att få med den i bilen ändå. Dock går den inte att spännas fast på biltaket….🤔😂
   ( finns hur mycket harp musik som helst på nätet om du googlar och är nyfiken.)

   Gillad av 1 person

 2. Visst är det ett lite annorlunda instrument men desto roligare tänker jag. Bra att harpan står framme för ibland kan en påminnelse kanske behövas. Att öva mycket är ju det som leder till framgång.

  Gillad av 1 person

  1. En halvtimme om dagen skall det övas harpa i detta hus.
   Dessutom ger golvet i vardagsrummet en sådan fantastisk akustik och klang att harpan bara måste stå där!
   Ett vackert instrument med vackra toner, så inte mig emot! 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.