Lite som sillar på burk….

Publicerad av

… och uppradade tätt, tätt var jag rädd att vi skulle bli i publiken ikväll., men se där hade jag helt fel. Det handlade nämligen om körkonsert denna tisdag. Lillasysters körkonsert i slutet av terminen. Skolåret är indelat i tre terminer, höst, vinter och vårterminer och i slutet av månaden byter vi till vårterminen. Så det var dags för ungdomarna/eleverna att visa upp vad de jobbat på under höst- och vinterterminen.

Eftersom årskurs 8 har en hel del elever och kören är stor, hade musiklärarna delat in körkvällen i två körer. Sopranerna och alterna uppträdde i den första kören och tenorerna och baserna i den andra. Detta gjorde ju förstås att publiken bestående av föräldrar och en och annan far och morförälder, var mycket mindre och rymdes, med distans i skolans rätt stora auditorium . Krav på munskydd naturligtvis och så satt vi då där uppradade och redo att lyssna på eleverna.

Dottern, jag och Maken åter uppradade men i annan skolsal denna gång. Fortfarande bakom våra kaffefilter…. jag menar mikrofilter!
Allt vänjer vi oss med. Även att sjunga bakom munskydd.
Lillasyster längst ut till vänster i främre raden i sin nya byxor och boots som vi inhandlade i helgen.

Elverna var duktiga, men lite blyga tyckte jag. Kunde got ha klämt i lite mera i sin sång. Materialet var väl inövat, men självförtroendet verkade inte riktigt sitta där det skulle för kören. Eller så kunde det ju också ha ngt att göra med att dessa flickor är alla i 13-14 års åldern och då skall man nog helst inte synas, höras och utmärka sig, utan helst smälta in med alla andra….

6 kommentarer

  1. Kanske hade det lite att göra med att de sjöng med munskydd. Jag skulle kunna tänka mig att det inte är lika lätt att sjunga ut då. Bara en tanke… Bra ordnat med säkerheten i alla fall och att inte alla sjöng samtidigt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.