Ut i den bleka vintersolen….

Publicerad av
Kallt vinterpromenad denna andra dag på det nya året

En aning varmare än igår lade jag kopplet på Lilly hunden och gick ut på seneftermiddagen. Solen strålade från en nästan molnfri himmel, men eftersom vi befinner oss längst bort från den nu i januari, värmde den inte särskilt. Trevligt att se den är det då alltid. De minus sexton graderna nöp mig rejält i kinderna, men annars frös jag inte. Påbyltad som jag var. Dock ville jag inte gå så väldigt långt. Lilly är visserligen utrustad med en tjock vintertröja till päls, men det är ju naturligtvis tassarna man måste vara rädd om. Några hundstrumpor/tofflor har vi aldrig skaffat åt henne och nu vid mogna 11 år som fin hunddam, tvivlar jag på att hon skulle acceptera dylika.

Ändå fick vi ihop en engelsk mil i kylan ( 1,6 km) och detta är förstås bättre än inget. Lillys svans var högt lyft under hela promenaden och det fans en hel del ‘pee mail’ som måste kollas och snusas på.

Imorgon måndag börjar skolorna igen efter vinterlovet. Åtminstone som normalt ännu. Covid med omikron i spetsen härjar och vår egen Son är rejält förkyld. Troligen en högst vanlig förkylning, men testas borde han. Inga tider finns tillgängliga att åka för att testa sig, men Maken hade tur och fick tag på ett snabbtest vid närliggande apotek. Ännu har inte Sonen tagit detta, men vi är alla nog rätt så bergsäkra på att det inte handlar om SARS-Cov2. Hur som helst får Sonen stanna hemma imorgon och sköta skolan online. Ngt som har lämnat kvar sedan skolan var på nätet förra året och året före.

I och med det nya året hittade Maken, på min begäran en liten, gammaldags kalender i bokformat åt mig. De senaste åren har jag endast använt mobilens kalender, men tycker den är lite väl otillräcklig. I en gammaldags hederlig papperskalender suddas inte ngt ut av datorn, utan det som skrivs in finns kvar och det är bara att bläddra bakåt. Det ser jag fram emot. Att kunna bläddra bakåt och se vad jag skrivit in och påminna mig själv om saker och ting.

Liten, men naggande god!

10 kommentarer

 1. Den gamla hederliga kalendern är något jag är beroende av. 😊
  Hoppas sonen får tillfriskna snabbt, tråkigt med förkylning och speciellt i dessa tider.
  Skönt att komma sig ut en stund i solen även fastän det är kallt.

  Gillad av 1 person

  1. Jo jag ser faktiskt fram emot att använda både ock. Kalender på mobilen och kalender på papper.
   Kallt var det verkligen idag, men åtminstone blåste det inte.
   Trevlig måndag! Hos oss är det just läggdags.
   God natt och god morgon! 😴❄️

   Gilla

 2. En sån vinter dag du fick . En promenad med hunden bara man har kläder efter väder går fint , fast visst är det värst för ansiktet , mest utsatt. Hoppas att sonen klarar sig med en vanlig förkylning . Det är dags för att beställa vaccin för dottern . 5-11 åringar …
  En sån fin kalender. , vet du att jag ahr ochså skaffat mig en liknande . Får se hur många dagar man minns fylla i den . 🤔den ligger ju inte alltid framme utan är med i väakan . …

  Gillad av 1 person

  1. Men vad bra att 5-11 åringar äntligen börjar vaccineras. Känns säkert bra! Är vaccinet kontroversiellt i den åldersgruppen? Här definitivt, men många nog som låter vaccinera sina barn i den åldern ändå .
   Jag är nog ganska så säker på att det handlar om en helt vanlig förkylning hos Sonen – han verkar för frisk för Covid. Testa borde han dock. Inte gjort ännu.
   Min kalender skall bevaras på nattygsbordet så att jag ser den. Inte i väskan har jag tänkt. Där glöms den nog bort! 😂

   Gillad av 1 person

   1. man får beställa / boka tid nu och så börjar vaccenering nästa vecka .Min kalender är inte längre i väskan , så jag minns😀

    Gillad av 1 person

 3. Jag har alltid en vanlig hederlig kalender och det trivs jag med.
  Vilket vinterväder ni har men ändå lite behagligare temperaturer. Man får anpassa promenadernas längd.
  I Sverige rekommenderar FHM och sjukvården att har man symptom så ska man ta ett PCR-test och är man symptomfri men ska till exempel flyga är det antigen som gäller. Problemet är bara att det är snudd på omöjligt att få tid för PCR så vi har kört antigen. Har beställt från apoteket och har fem hemma, om i fall att. Sedan är ju mycket vanliga förkylningar vilket icke ska förglömmas. Yngsta dotterns sambo har dock Covid-19 och med MS som underliggande sjukdom är han rejält dålig nu.

  Gillad av 1 person

  1. Jodå. Samma rekommendationer här. Men, men… att få tid för ett PCR test är näst intill omöjligt just nu, så det var bara inhandla ett antagen test istället. Som Sonen tog och som visade negativt direkt. Att hans förkylning dessutom är sgs borta denna kväll innebär nog att testet visade rätt och att han åka till skolan imorgon.
   Hoppas din yngsta dotters sambo tillfrisknar med det snaraste och inte heller för smittan vidare.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.