Trevliga kontraster

Publicerad av
Morgontystnad…..

Det var inte särskilt tidigt när jag satt med mitt te vid köksbordet imorse, men det är ju jullov, eller egentligen vinterlov som det heter hos oss. Detta i sin tur innebar att ungdomarna ännu sov, snön singlade ner från en grå himmel och Maken sov tungt han med. Dock sov han efter hemkomst från natt på jobbet.…..

Kvällslivat….

I skrivande stund sitter jag åter vid köksbordet vid ett annat tänt ljus. Det är kväller och mitt i allt fullt hus här hos oss! Ungdomarna ( våra) har mera ungdomar på besök och volymen är på topp. Sonen med Flickvän var bjudna tvärs över gatan på spelkväll. Något gick fel i kommunikationen så Sonen frågade om spelkvällen kunde hållas här. Jodå, inga problem och ungdomarna kom hit. Nu sitter fem stycken ungdomar plus Maken och spelar kortspel samt andra sällskapsspel och skrattet rungar emellanåt mellan väggarna.

Dottern å andra sidan har också kompis på besök och nu har vi serverat kycklingsoppa i tre olika omgångar. Månne jag kan städa upp köket nu….?

Ny halsduk på gång

Medan ungdomarna spelar och umgås satte jag igång med en ny halsduk i underbart mjukt garn som jag köpte för några veckor sedan. Detta sätt att sticka kallas ‘honeycomb’, men jag vet faktiskt inte vad det heter på svenska. Enkelt dock. Det svåraste med att sticka runt och runt och runt igen är ju att inte få halsduken tvinnad medan man stickar första varvet efter man satt upp maskorna. Och visst lyckades jag med detta denna gång också. Det blev naturligtvis att riva upp och börja på nytt. . Åtminstone upptäckte jag detta innan jag hann särskilt långt.

13 kommentarer

 1. jag skulle gärna ha mer ljus på , men så har jag både ungar och katt som är något nyfiken … det blir inte så ofta ….
  Den halsduken ser ut att bli skön och mjuk

  Gillad av 1 person

  1. Jo man kan ju inte ha så många tända ljus med unga barn och katter omkring… fast jag undrar om inte katterna skulle instinktivt undvika det tända ljuset ändå pga värmen från det…?

   Gilla

   1. Detta låter kanske grymt, men låt henne röra lågan en gång. Den skadar inte henne nämnvärt, men hon rör den garanterat inte igen. En kollega testade detta en gång med sin dotter och det fungerade precis som hon ville. Dottern förstod och rörde inte längre tända ljus….

    Gilla

   2. Jag vet.. tror att hennes hår skulle antända före fingrarna skulle få sig en törn . Efteraom allt ska luktas på och hår faller ner i ögonen

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.