Kristallklart!

Publicerad av

Mitt på eftermiddagen denna fredag flyttade stegar in! Det var dags för årets fönstertvätt. Jag ringde företaget och beställde tid för flera veckor sedan, men pga att alla andra i Förorten verkar göra likadant, var det bara ställa sig på kö och vänta snällt.

Jag kan lugnt påstå att den förut så lugna eftermiddagen utbyttes totalt till ngt helt annan slag av eftermiddag när de två männen stegade in. Inte pga av deras vilda leverne på något sätt, utan på att hundarna blev helgalna! Fiona tycker inte alls om gäster och hon såg till att detta hördes klart och tydligt där hon var fast på kopplet i ett stadigt grepp i min hand. Lilly måste ju naturligtvis stämma upp i samma ton hon med och skällde vilt… dock viftade svansen glatt på henne, medan Fionas ragg stod rakt upp på hennes rygg.

Varför står ngn där ute så nära fönstret? Där står aldrig ngn vanligtvis?! Två våningar upp?!

Efter den första timmen var karlarna klara på insidan och gick ut för att ta itu med utsidan. Då blev det äntligen en aning tystare i vårt hem! De jobbade hårt i kylan där ute och det tog dem inte mer än en timme på utsidan heller, trots att stegar bars fram och tillbaka och att det endast var ngn plusgrad.

Det var nog lite märkligt att se ngn utanför fönstret i tvättstugan där jag stod och vek kläder. Tvättstugan befinner sig nämligen på tredje våningen.

Krsitallklart köksfönster

Visst blev det snyggt ändå! Våra fönster var i stort behov av lite TLC och nu hålls de rena några månader igen.

22 kommentarer

 1. Nu var det ju synd att vi inte var placerade som granne eftersom våra fönster ochså borde få en tvätt dag . Så kunde de gott fixat dem med detsamma…
  Jag blir så glad då solen skiner men så lyser de på fönstert och man ser hur dammet hittat in mellan dem … 🙈 jag vet det tar ju inte länge bara man kommer sig för ……dina fönster är då kristall klara

  Gillad av 1 person

  1. Flytta på du bara! Det lär ta en timme eller två att flytta så här långt med hemmet på släp…! Visst kan fönsterputsarna sköta om era fönster med när ni en gång kommer…! 😉
   Våra fönster var oerhört smutsiga och behövde få sig en rejäl dusch. Nu är det rent och snyggt en tid igen….

   Gilla

 2. Här måste fönsterna också putsas men det får bli Husses jobb. Våra hundar hade inte heller uppskattat en fönsterputsare. Av just den anledningen har vi inte städhjälp vilket vi nog annars hade haft misstänker jag. Nyputsade fönster gör på något vis att hela huset ser renare ut tycker jag.

  Trevlig lördag!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.