Jo men visst blev det Halloween…..

Publicerad av
Årets motiv är en fladdermus

Hastigt och lustigt köpte vi hem en pumpa i eftermiddags. Ingen hade hittills varit intresserad av att skära ngn sådan. Ute på lite shopping idag förkunnade Lillasyster att hon ju nog väldigt gärna ville skära en pump lykta i år ändå. Trots att intresse inte fanns förra året. Sagt och gjort. Bland de sex stycken pumpor som affären hade kvar, valdes denna;

Pumpan som ngn timme senare skulle stoltsera med en fladdermus
Skall det delas ut godis i ett område med en hel del barn, gäller det att ladda upp ordentligt. Denna jättepåse hittade jag för ngn vecka sedan.

Och visst delades det ut godis! Både till höger, vänster och rakt fram! Efter förra höstens ‘Covid safe Halloween’ då det rekommenderades att man satte ut individuella påsar på trappan istället för att faktiskt personligen dela ut godis, var Halloween tillbaka i ‘full force’ ikväll.

Bara för skojs skull brukar jag hålla reda på hur många barn och ungdomar som faktiskt kommer till vår dörr för att tigga godis. Ovan ses kvällens saldo. Som ligger på 68 stycken mellan kl.17.40-20.00. Dörrklockan gick alltså varm och hundarnas skall likaså.

Lillasyster med kompisar är ännu ute i kölden. Endast ngn plusgrad är det ute och hon är utklädd till älva i tunn klänning, blomsterkrans och knasiga öron. Tunn jacka lade hon ovanpå, men jag kan tänka mig att hon fryser rejält. Förhoppningsvis har flickorna roligt i alla fall!

En 13 årig älva med blomsterkrans och knasiga öron!

8 kommentarer

 1. Jag har aldrig testat skära i pumpa heller. Vi beukar som sagt inte fira desto mer halloween i vår familj över huvudtaget. Fin bild på dottern .
  Skittles godis det har vi här ochså. T o m det säg …

  Gillad av 1 person

  1. I och med globaliseringen är det inte mycket i USA som ni inte har i Finland. Tyvärr. Samma ’tavara’ här som där.
   Halloween är från början en tradition från Storbritannien som USA har adopterat och gjort till sin. Nu har jag ju förstått att den kommit dit hem också.
   Att skära en pumpa lykta hör absolut till traditionen det med. Men firar ni inte är det ju inget ’måste’! 😉🎃

   Gilla

   1. Jasså , det är t om adopterat från Storbrottanien till er och nu till oss. Det visste jag inte. Hur som haver nu är det här . Vi firar inte desto mer … fast pumporna skulle va kul skära och fixa till , faktiskt

    Gillad av 1 person

   2. Nu är ju Halloween över för denna gång, men nästa år tycker jag du skall inhandla varsin liten pumpa till dig och dottern. Då kan ni skära tillsammans. Det skulle hon säkert tycka om! 🎃😀

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.