Så finurligt och lätt… naturligtvis hade jag inte tänkt på detta knep!

Publicerad av
Alaska laxen kryddas och görs klar för grillen

I fredags levererades fantastiskt fin Alaska lax. Djupfryst och skuren i filéer. Bara att tina upp och tillaga. Enkelt, smidigt och så väldigt lyxigt med färsk fisk här mitt i landet. Finns ju naturligtvis vid fisk disken i matbutiken också, men den är vanligen odlad i vattnen runt Chile och andra länder och helt enkelt inte lika god.

Med fisklådan som anländer från Alaska ( visste ni förresten att huvudstaden i Alaska, Anchorage, ligger på samma breddgrad som Jakobstad i Finland? Det ni! Folk blir inte lite förvånade när de får reda på hur LÅNGT NORRUT jag faktiskt växte upp!) en gång i månaden med våran prenumeration finns det också recept och ett uppslag i tidningsformat om företaget och dess aktiviteter. Tips och råd om fisken och hänvisning till nätsidan med mera innehåll. Det var på denna nätsida jag lärde mig detta oerhört självklara och enkla trick: avlägsna de resterande fiskbenen i fileerna med en pincett! Så enkelt, så smidigt och rätt fort gick det också. Varför hade vi inte tänkt på detta förut?

Så ikväll bjöd vi Svärföräldrarna på grillad fisk, helt utan ben, kokt ris och sallad på bla russin, solrosfrön, baconbitar ( kalla) och broccoli. Och så körsbärstomater ur trädgårdslandet ( som fortfarande mognar nästan dagligen eftersom vi ännu inte haft ngn frostnatt.) Enkelt, utsökt, gott och framförallt benfritt!

7 kommentarer

  1. Ligger efter rejält och kastar mig friskt in någonstans i ditt välfyllda flöde i avsikt att läsa ikapp 🙂 Jag brukar också köra med pincett i fisken. Nåt jag snappat upp i ett av alla matprogram jag sett på teve tror jag. Väldigt smidigt hur som helst.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.