Small town feel

Publicerad av

De brukar kallas i-lands problem, eller ‘third world problems’ på engelska. Ni vet när man har planerat en måltid och märker att man inte har rätt sorts dryck till denna planerade måltid.

I vårt fall gällde det idag vin. I förmiddags kryddade jag fina biffar av nötkött att grilla på kvällen till middagsmåltiden.

Efter en snabb genomgång av kylskåp i sommarstugan stod det ganska snabbt klart att det inte fanns ngn form av rött vin att para ihop med kvällens nötkött på grillen.

Medan Maken lotsade sina telningar ute på sjön både i båt och efter båt med och utan vattenskidor, satte jag mig i bilen och åkte de få minuterna på motorvägen till det lika Samhället.

Det lilla Samhället där sommarstugan ligger består av en huvudgata. Naturligtvis tillhandahåller detta lilla Samhälle en mycket välsorterad Vinbutik. Det var dit jag styrde kosan för att hitta det utsöka, perfekta röda vinet.

Säga vad man vill om små Samhällen här i Mellanvästern, men ortsbefolkningen hör till den mycket trevliga sorten.

Jag parkerade och gick in i den mysiga, lilla butiken. Expediten, en äldre dam bakom munskydd, som numera är obligatoriskt i affärer här i Wisconsin också, var vänlig och hjälpsam och rekommenderade ett gott rött då jag frågade mig för.

Väl hemkommen packade jag upp de tre vinflaskorna jag hade köpt och satte det röda direkt i frysen. Jo jag vet, det är många som gärna dricker sitt röda vin rumstempererat, men själv föredrar jag det lite svalare.

Det visade sig att rekommendationen var utmärkt och passade mycket bra med vårt grillade kött.

Trevlig butik och trevlig personal vilket förstås leder till att jag gärna besöker stället igen. Om tre veckor då vi är tillbaka vid vårt relativt nya sommarparadis lär det alltså bli ett till besök…!

Den lilla vinbutiken

2 kommentarer

  1. Roligt att läsa om er vardag. Javisst vinet får vara lite svalt för att det skall smaka extra gott. Här brukar vi göra likadant ifall vi plötsligt kommer på att det skulle passa med ett glas. Ser så mysigt ut utanför butiken.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.