Förgylld tisdagskväll

Publicerad av

Denna kväll gick lite till historien  för en viss Lillasyster. Jag hade nämligen beställd tid för henne för en helt vanlig hårklippning. Dock var detta en riktig hårsalong  nära vårt hem i Förorten, inte salongen speciellt för barn som hon hittills har besökt.  Hon är ju trots allt 11 och börjar vara mera tonåring än barn nuförtiden och det var dags för en riktig frisörsalong.

Till att börja med frågade frisörskan  hur Lillasyster ville ha sitt hår. Efter att det hade diskuterats och bestämts hur det skulle klippas, ville frisörskan tvätta håret. Lillasyster fick en varm handduk placerad runt nacken och sedan fick hon sätta sig och luta sig bakåt mot tvättfatet. Frisörskan tvättade och masserade hårbottnen och eftersom Lillasyster så uppenbart njöt, tvättade hon det två gånger och sedan blev det näring på det.

Håret kammades ut och klipptes och sedan torkades med hårtork  länge tills det var alldeles torrt. Sedan lite finklippning av missade ändar på det.

En timme senare vare vi hemma  och en mycket nöjd Lillasyster med friskare hår kröp i säng senare än vanligt efter att ha berättat åt både Maken och brorsan om sin nya erfarenhet. Gissar att kompisarna i skolan får ta del av den förgyllda tisdagskvällen imorgon i skolan….

6 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.