Måndagsspring

Publicerad av

Bara för att jag jobbar deltid och råkar ha måndagarna lediga, betyder  det inte att jag sitter hemma och rullar tummarna precis. Fast, som Maken påpekar, det är DÄRFÖR som jag jobbar deltid, så att jag skall hinna med allt detta spring. Och detta stämmer ju förstås.

Först på  dagordningen efter att ungdomarna stigit på sina respektive skolbussar, var bensinstationen med tankning och sedan en välbehövlig biltvätt. Maken körde till och från stugan förra veckan och det märktes verkligen på bilen. Den behövde få sig ett rejält bad.

Efter detta fortsatte jag till måndagens Zumbapass. Välbehövligt det med eftersom det hade gått en hel vecka sedan sista Zumbalektion. Härligt var det och nästan lätt gick rutinerna till  de flesta sångerna, så tydligen har jag inte helt legat på latsidan ändå.

Efter avslutad Zumba, dusch  och påklädning åkte jag vidare till loppisen och lämnade en del av grejerna som jag städade bort ur barnens leksaker förra veckan. Det blev ett litet märkligt meningsutbyte med karln som jobbade där och kom och tömde bakluckan ( du kör bara upp till loppisens bakdörr, ringer på dörrklockan och sedan kommer en anställd och tömmer bakluckan på dina dyrgripar.):

– Hello! How are you today Mrs.?

– I’m good thanks. How about you?

– I’m good as well. Thank you for asking. You look beautiful today! Like Elsa from Frozen in that blue and white coat.

– Well, thank you!

Jag småskrattade lite åt tanken. Knappast liknar jag ngn Elsa från filmen Frost, men roligt var det ju att få en komplimang en sådan  här helt vanlig, gråmulen dag i november. Enda likheterna med Elsa var ju nog kanske mitt blonda hår ( som numera är mera brunt än ngt annat. Nya slingor behövs och åtgärdas om några veckor, tack och lov!) och just då min tunnare vinterjacka som ju  är ljusblå och vit. Lustigt var det i alla fall.

Efter att leksakerna hade hamnat vid loppisen fortsatte färden till snabbmatsrestaurangen  för en snabb smörgås innan jag styrde kosan vidare.

Maken behövde nya strumpor och det är inte många affärer som säljer de större storlekarna. Har man storlek 47 i skor, så har man och behöver förstås strumpor därefter. Till all lycka hittade jag direkt och fick sedan gå och strosa lite på rea sidan bland damkläder . Tur hade jag också, för jag hittade både en tröja och en bomullsjumper!

Sista anhalten blev  förstås mataffären, men tack och lov var listan kort och det tog inte så länge innan jag var klar och äntligen på hemväg igen. Sex timmar senare efter att jag hade åkt hemifrån!

Maken hade en fantastiskt bra ide och tog hem färdig pizza från pizzerian nära jobbet och undertecknad njöt av lyxen att inte behöva koka middag ikväll.

Det blev  en produktiv måndag och nu är den nästan på spettet. Imorgon väntar jobbet….

Pizzakväll en helt vanlig måndag….

2 kommentarer

  1. Jag förstår dig helt och hållet det där med att arbeta halvtid, jag har det samma nu för tiden. Förstår inte hur jag hann med allt tidigare … i och för sig var jag tröttare och kom senare i säng. Nä, det är perfekt att jobba 50% och 50% hushållssysslor m.m. för att fungera som vanlig människa 😀

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.