Slapp söndag med matgäster

Publicerad av

Gissa, bara gissa vilken tid jag slog upp mina blågrå idag? Aldrig trodde jag dem då jag kollade mobilen och det stod 09.45!! Jag hade faktiskt stigit upp tidigare, runt 07.30 med kröp tillbaka i säng efter det, somnade om och ja…. sov bort hela söndagsförmiddagen!

Skönt var det ju verkligen, ingen kyrka för den här lata familjen denna dag eftersom gudstjänsten börjar klockan halv elva! Nåja, nya tag nästa helg!

Det mesta av dagen tillbringades faktiskt i köket för min del. Jag bjöd nämligen Svärföräldrarna, (som brukligt  är på söndagarna) på mat denna kväll och bestämde mig för att göra en hallontårta. Maken hade nämligen köpt hallon från affären ( våra egna buskar har gett upp för länge sedan.) för ngn vecka sedan och vi hade inte ätit upp dem eftersom de var väldigt sura. Istället tyckte jag att de skulle passa ypperligt till en hallontårta istället och gjorde slag i saken.

Eftermiddagen bjöd på kyla, gråmulna skyar  och till sist och slutligen regn, så det passade alldeles utmärkt att jag stod i köket.

Här har hallontårtan  just kommit ur ugnen och jag var mer än nöjd med resultatet.

Efter att efterrätten var i hamn, satte jag igång med lasagnen. Den lasagne som jag gör är enklare än den som jag kommer ihåg hemifrån som mamma, ibland  gjorde. Den bestod av två olika såser, en röd och en vit och de skulle kokas separat och det  verkade vara en massa jobb. Kanske denna görs ännu?

Receptet som jag använder är mycket enklare och riktigt gott det också. Istället för vit sås, används en burk grynost, färdigköpt från affären. Röd sås, eller marinara sås används, också den färdigköpt från affären. Sedan malet kött förstås, ostekt eftersom lasagnen skall vara i ugnen nästan två timmar, så köttet behöver inte brynas på förhand, och så nudlar, riven ost och Parmesan ost så klart.

Här har lasagnen  just kommit ur ugnen. Den första timmen står lasagne under folie. Sedan tar jag bort folien och låter den brynas i ugnsvärmen i ca. 40-45 minuter till. Efter det får den stå och dra sig i ca.10 minuter och sedan  serveras måltiden med en enkel sallad och eventuellt betongbröd eller franskt bröd till.

Ikväll fick jag dessutom ta emot en vacker blombukett som tack för maten och det är ju alltid trevligt med uppskattning efter en eftermiddag i köket, eller hur?

 

 

 

2 kommentarer

  1. Hallontårtan såg god ut! Jo jag gör lasange med två såser, tidskrävande kanske men det blir så gott. Bryner färs och lök och gör tomatsåsen i den. Låter det stå och puttra länge för extra smak. Hmm, det var länge sen, kanske blir kvällens middag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.