Två kilometer…

Publicerad av

… har vi nu sedan i tisdags till en mataffär! Det ni! Endast två kilometer! Den öppnade i tisdags efter flera års spekulationer om den skulle byggas eller inte. Skulle lamporna, som står på hela natten, eftersom mataffären skulle vara öppen dygnet runt, störa bostadshusen som var alldeles nära? Skulle trafiken öka alldeles för mycket intill de närvarande hemmen? Det fanns ju redan en mataffär inte SÅ långt från vårat bostadsområde, skulle det löna sig att bygga en till? Dock en helt annan kedja, men ändå?

I tisdags invigdes mataffären. Den slog upp sina dörrar kl.06.00 och det var kö utanför och Förortens officiella representanter fanns på plats. Det applåderades och hurrades i arla morgonstund och allt detta vittnade jag om senare via Facebook. Visserligen var jag nyfiken, men att stiga upp i ottan för att hjälpa till med att inviga mataffär hade jag inget intresse av.

Dock ville jag naturligtvis besöka detta under till livsmedelsbutik och gjorde så igår kväll. På onsdagen efter vår intagna tex-med middag bestående av enchiladas satte jag mig i lilla bilen och åkte iväg med matväskorna i högsta hugg.

Shoppinglistan var inte lång, men hem kom jag ändå inte förrän just över en timme senare.

Denna mataffär ja… Den är enorm, fast det kanske ni väntade er i och med att jag bor här på andra sidan Potten. Inte alla mataffärer är enorma kan jag lova er, men denna är det. Den är lyxig med eget bageri, egen restaurang, en stor (öppen) gasspis mitt på ena väggen som vätter mot restaurangen. Det finns all möjlig färdiggjord mat som kan inhandlas, både kall för att ta hem och värma eller redan varm, som kan inhandlas och äta på plats vid några små bord, som inte är en del av restaurangen.

Färsk fisk. Färskt kött. Färskt bröd av alla de slag…. all den mera vanliga maten och så godiset då….

Bilder visar ju sällan precis så stort och fint som ngt är, så ni får helt enkelt tro mig då jag beskriver. På bilden ovan syns prydnaskarameller och slickepinnar gjorda i plast som stora dekorationer ovanför ‘The Candy Shoppe’ inne i mataffären. Det finns hyllor på båda sidorna av dekorationerna som dinglar av godis och i mitten flera små stånd som erbjuder skålar fyllda med slickepinnar, sockervadd osv.

Jag imponerades faktiskt mest av hyllorna som erbjöd choklad. Det handlade inte bara om choklad härifrån utan chokladplattor från följande länder frestades  köparen med: Finland, Sverige, England, Schweiz och Tyskland! I en matbutik mitt i Mellanvästern! Jag blev nästan lite perplex då jag skickade Maken denna bild:

Mycket, mycket häftigt och naturligtvis får denna mataffär, som var så omtvistad innan byggandet satte igång, allra högsta betyg av mig.

Och ville ni förresten veta ngt ännu mera fantastiskt om denna mataffär? Jo, det tog mig endast fyra minuter att köra hem igår kväll och det finns cykelväg ända fram, så dagtid är det bara att knalla iväg eller hoppa på cykeln! Helt fantastiskt alltså!

( Och ni som undrar om jag köpte en chokladplatta eller två så kan jag lugnt berätta att detta gjorde jag för det helt fantastiska priset för USD 4.49/platta! För importerad choklad hemifrån är ju det ett helt galet bra pris…!)

 

8 kommentarer

 1. Perfekt!
  Jag älskar att gå runt i de stora butikerna om än bara titta. Det är en ny värld som öppnar sig, som tagen ur en sagobok. Å angående chokladen så var det visst ett kap, nu har du fredagskvällarna räddade! 👍🏻😉 Ha en skön fredag, här påbörjas höstlovets sista dag. 🍂🍁 Blev en helg trip över till Sverige och lite skolarbete, avkopplande.

  Gillad av 1 person

  1. Höstlov hos oss med, men endast en långhelg, 4 dagar. Dock bättre än inget!
   Verkligen häftigt med matbutik så otroligt nära. Inte ngt vi är bortskämda med precis…. njut av de sista höstlovsdagarna! 😃🍁🍂

   Gilla

  1. Ja, hos oss har Maken inte haft ngt höstlov, endast jag och de två hemmaboende ungdomarna. Nu är det bara söndagen kvar och sedan åter till vardagen igen…. Trevlig söndag till dig och familjen!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.