Fredagskväll och skorea

Publicerad av

Eftersom chefen befinner sig i solen och värmen på Hawaii, jobbade jag denna fredag istället för att ha ledigt. Eftersom jag jobbar endast på deltid, har jag vanligen ledigt måndagar och fredagar, men alltså inte idag.

Jag var riktigt trött då jag kom hem. Fredagen hade varit riktigt trevlig, men också bjudit på full fräs hela dagen och inga många minuter bjöd till stillasittande. Med den påföljden att jag föreslog åt Maken att vi skulle åka in till Downtown Förorten och äta pizza.

Maken tyckte om detta förslag, men eftersom han jobbar natt, åkte vi iväg i två bilar till samma destination. Makens sjukhus ligger inte så långt från pizzerian, så det verkade lite tokigt att han skulle köra hem halva familjen och sedan fortsätta tillbaka till jobbet.

Pizzan var precis så god som vi hade hoppats och Maken åkte sedan vidare till jobbet, medan jag och Lillasyster drog iväg på skorea. (Sonen har annat på gång denna kväll…)

Favoritaffären som säljer skor har gått i konkurs och har slutförsäljning sedan några veckor tillbaka. De klarade inte av att konkurrera med allt handlande på nätet, som så många andra affärer och hamnar nu att stänga helt. Hela kedjan faktiskt i hela landet, så det är inte få affärer precis.

Det är verkligen synd, speciellt för småbarnsföräldrar eftersom affären hade ett fint utbud barnskor till förmånliga priser och barns fötter växer ju så snabbt. De hade ofta också samma älskade par skor i följande storlek, så det var bara att köpa en storlek större när barnet hade vuxit ur det första paret. Som ni kanske förstår har våra barn vuxit upp i skor från denna affär.

Ikväll gjorde jag och Lillasyster våra sista kap vid denna affär och kom faktiskt hem med hela fem par skor och tre par strumpor! ( medan jag tog fotot ovan gick Lillasyster omkring och provgick ett av paren. Därav endast fyra par på fotot.) Tre par åt Lillasyster och två par åt mamman. Vi provade och provade i en hel timmes tid eftersom affären inte kunde ta skor tillbaka efter att de var köpta och inte kunde byta ut dem mot ngt annat par heller.

Resultatet ser ni ovan. Undertecknad kom hem med ett par nya sandaler ( jodå, gissar nog att det handlar om sandaler runt påsken i år…) och ett par nya tennisskor. Lillasyster kom hem med två par svarta tennisliknande skor och ett par sandaler för vårens kommande konserter med harpan.

Nu återstår det då bara att tacka skoaffären för många goda år och börja söka med ljus och lykta efter en ny, lika förmånlig sådan…. Detta kan bli knepigt….

4 kommentarer

 1. Det där med Hawaii låter som vardag där 😀
  Dit åker man för lite sol och värme, kanske över en förlängd helg?
  För mig är Hawaii LÅNGT borta, nästan bara en dröm.

  Många fina nya skor blev det!

  Gilla

  1. Hawaii är ju en del av USA, så det är ju förmånligare för oss som bor här, att åka dit. Och vill man ha sol, värme och vackra vyer är Hawaii det absolut rätta stället. Staten ligger precis på andra sidan jordklotet från Finland, så det är ju klart att det är mycket längre att åka därifrån! 🤔😃

   Gilla

  1. Javisst gör den! Jag gör mitt bästa att inte handla på nätet. Försöker istället stöda de gammaldags affärerna så gått det går, fast ibland är det ju oundvikligt…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.