Och firandet har påbörjats

Publicerad av

Firandet av Dottern alltså! Hon fyller som sagt 14 inkommande tisdag, men i dag till lunch gick vi ut på restaurang.
Ända sedan barnen har varit små har vi låtit dem välja vilken restaurang de vill åka till för att fira sin födelsedag. När de var yngre handlade det ju ofta om McDonalds så klart. Nu när de börjar bli äldre, blir det ofta dyrare ställen, men då också bättre mat än hamburgare och fransk potatis!

Dottern ville åka till en restaurang som heter Granite City. Då mommo och moffa var här och hälsade på för snart 6 år sedan åkte vi dit en gång och de tyckte också om maten som  serveras där.

Anledningen till att Dottern ville åka idag, söndag var att det varje söndag mellan 12 och 14 serveras ‘brunch‘.  Detta mål mat som är något mellan lunch och ‘breakfast’ och så har det fått benämningen brunch. 

Vi mötte fammo och faffa vid restaurangen  efter avslutat kyrkobesök. Regnet hällde ner över bilen när Maken rattade den norrut på motorvägen. Det har lovats regn, regn och ännu mera regn de närmaste fem dagarna, så det lär skall vara rätt dystert på väder fronten ett tag framöver.

Hur som helst, fram kom vi och mötte upp med svärföräldrarna. Vi var inte de enda som hade denna brunch ide denna söndag och vi fick helt enkelt vänta i kö en stund innan vi fick vårt bord. De flesta restauranger här omkring har, för flera år sedan slutat acceptera bordsreservering, utan funktionerar enligt principen ‘first come, first served‘.

Alla var vrålhungriga  20 minuter efter ankomst då vi fick vårt bord. Och är det bästa med brunch att den serveras buffet ( smörgåsbord) stil. Det är bara att ta en tallrik och börja ta för sig av den goda maten.

Det bjöds på allt möjligt gott:  frukter, sallader, potatisgratäng, bacon, bullar, våfflor, korv, kött, omeletter osv. Jag behöver väl knappast påpeka att kaloriräknandet åkte ut genom fönstret för den här dagen och både Maken och jag åt gott, ävenom vi verkligen inte försökte äta hur mycket som helst.

En mörk bild av Dottern vid Granite City.
En mörk bild av Dottern vid Granite City.

Själva födelsedagsbarnet njöt i stora drag. Speciellt av omeletterna som du beställer av kocken, som tillreder dem färska åt dig allt medan du tittar på.

Efter att vi hade ätit oss mer än mätta, betalade vi och åkte hem till oss. Vi satt och pratade en stund, barnen visade allt möjligt och omöjligt åt sina farföräldrar och sedan blev det dags för glasstårta och presenter. Vi hade köpte glasstårtan igår, lördag när vi var ute och shoppade. Vi sjöng och Dottern fick presenter, precis som det skall vara på en födelsedag. Tyvärr råkade hon få precis samma färgpennor av både oss och fammo och faffa! Hon hade önskat sig ‘woodless coloring pencils’ och vi hade  köpt dem åt henne! Dock var Dottern mer än nöjd och började rita direkt!

Dottern blåser ut de två futtiga ljusen som jag hade hemma. Vi får göra det rätt på tisdagen med alla fjorton lusen!
Dottern blåser ut de två futtiga ljusen som jag hade hemma. Vi får göra det rätt på tisdagen med alla fjorton ljusen! Fammo till vänster.

Efter kaffet var urdrucket och tårtan uppäten var det dags för svärföräldrarna att styra kosan österut igen och hemåt. Familjen i det bruna huset med vita knutar byltade på sig för att gå på en snabb promenad/cykeltur innan regent började igen. Vinden ven kring våra öron och  det var vått överallt, men trots detta blev det en runda på nästan 3 km och det kändes skönt efter allt ätandet att komma ut och röra på benen.

Vi hann precis hem innan regnet öste ner igen. Det piskade mot fönsterrutorna och blåsten tilltog ännu mera! Vi hade verkligen tur som inte hamnade i detta skyfall, för vi skulle ha blivit genomdränkta på nolltid!

De nya färgpennorna fick helt klart godkänt!
De nya färgpennorna fick helt klart godkänt!

6 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.