Nästan midnatt…

Publicerad av

… och nästan tidig måndag när jag lyssnade färdigt på Jojo Moyes senaste roman, Someone Else’s Shoes. Jag överväger att så småningom köpa boken och läsa den alldeles själv, utan att ngn läser den för mig. Den var väldigt, väldigt bra och mycket underhållande. Väldigt annorlunda än hennes senaste bok, The Giver of Stars, men det bevisar ju också hur väldigt begåvad denna författare är.

Berättelsen börjar med att två träningsväskor förväxlas på ett gym. Den vardagliga, lite tråkiga Sam Kemp råkar i misstag ta den glamorösa, mycket rika Nisha Cantors väska. Denna väska innehåller ett par knallröda, högklackade skor gjorda av krokodilskinn….

Handlingen utspelar sig i London och boken läses på brittisk engelska , vilket för mig är väldigt kul nu eftersom vi besökte London förra våren och har varit på en del av platserna som berättas om i boken. Att dessutom höra brittiska är väldigt kul för mig, som lever mitt liv i största delen på amerikanska.

Denna bok gavs ut förra sommaren tror jag, så den finns säkert översatt till svenska vid det här laget. Boken är ren och skär underhållning och rätt förutsägbar, men ibland kan det vara skönt med sådana böcker. Och som sagt, det handlar ju om en berömd, etablerad författare och då kan det inte bli ngt annat än riktigt bra, eller hur…?

9 kommentarer

  1. När du berättar om handlingen så känner jag igen den och vet att den finns på svenska. Sedan kan det vara nyttigt att läsa en engelsk bok någon gång med. Moyes blir man sällan besviken på men just denna tror jag inte fick topprecensioner här. Själv ska jag absolut läsa den.

    Önskar en fin tisdag!

    Gillad av 1 person

    1. Tack och tack detsamma! Har faktiskt inte koll på recensionerna ang boken här, men om man jämför den med andra romaner hon skrivit är det rätt annorlunda. Inte lika ’djup’ så att säga.
      Däremot kan det vara trevligt med lättare underhållning ibland.
      Trevlig läsning sedan om du lånar den. Meddela gärna om boken föll dig i smaken. 😀

      Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.