Sommaren som kom.. och försvann!

Publicerad av

Lika hastigt och lustigt som vi hade 25 grader och varmare än så hela veckan är, dessa alldeles för varma grader för april nu ett minne blott. Jag satt ute i solen med stickningen vid 16 tiden i +27 grader. Jag satt alltså i skuggan, märk väl. Nu, tre timmar senare är det mulet, blåser hårt utomhus och vindarna är allt annat än somriga. Temperaturen har gått ner till 17 grader och den skall fortsätta att gå ner… På söndag, väntas snö…. Inga stora mängder och den smälter troligen, men sådan är vädret här på prärien. Den ena ytterligheten avlöser den andra och det gäller att vara förberedd och hålla koll på vädret.

Jag gick igenom mina vinterkläder och lade bort mina tjockaste tröjor häromdagen. Lämnade de tunnare tröjorna framme…. Bredvid shortsen och de trekvartslånga byxorna.

Till följd av denna väldigt varma vecka, har träden nu på allvar fått fart och börjat spricka ut. Dottern, som fyller 23 om två veckor får vanligtvis lövsprickning lagom till sin födelsedag, men i år kom den igång tidigare.

Isen har helt smultit av dammen bakom vårt hem och fåglarna är väldigt aktiva. Det trumpetas, skränas och kvittras, allt om vartannat. Som synes på bilden ovan som jag tog på eftermiddagen är lövsprickningen igång. Och nu väntar vi då snö på söndagen…. Nåja, lite snö gissar jag inte kommer att skada ngt. Inte precis ngt som vegetationen här på prärien inte klarar av.

I skrivande stund regnar det. Ett välbehövligt strilande regn som förhoppningsvis sugs upp av torra gräsmattor bla.

En riktigt trevlig helg önskar jag er från denna sida av Potten ( och dammen!).

10 kommentarer

 1. Dagarna går i rasande fart, jag hinner inte riktigt med nu.
  Man är riktigt oförberedd då vädret kastar om. Här har solen och lite värme hållit i sig ett par dagar. Men nätterna är ännu kalla.
  Ni verkar ha haft det bra i London, jag gillar den staden. Efter dina bilder fick jag en längtan dit, speciellt våren är vacker där.
  Ha en skön helg! ☀️

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Vi hade en riktigt fin vecka i London. Du får väl se till att komma iväg dit. Det är ju så mycket närmare för er!
   Vi hade som sagt sommar förra veckan. Denna söndag är vintern tillbaka…. God fortsättning på våren!

   Gilla

 2. Det är verkligen tvära kast i väderleken hos er minst sagt! Här lär det bli tvåsiffriga temperaturer framöver och i några delar av landet kanske 20 grader. Det lär det nog inte bli här för vi har alltid svalare vid kusten.

  Önskar en trevlig lördag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Lördagen var riktigt bra och nu är det söndag…. Med snö.
   Vädret har åter helt kastat om och det är ju tur att vinterjackan inte ännu är undanlagd. 😂

   Gilla

 3. Varit lite samma här, men inte varmare än +16, vilket varit lagom. Nu blev det kallt och blåsigt igen, bra +7 grader nu – men det är helt ok för årstiden och värmen ska återvända nästa vecka då vi får runt +14, lagom även det 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.