PSA: Public Service Announcement

Publicerad av

Ni som bloggar här på WordPress, går ni dagligen igenom era kommentarer? Både skräpkommentarer och sådana ni godkänner? Hoppas det!

Ville nämligen varna om en kommentar jag fick igår. Den var märkt som skräp och löd ngt i stil med ( fritt översatt):

Vi har gått igenom din blogg och tagit all privat information. Vi ämnar sälja alla dina uppgifter vidare till alla som köper och är intresserade om du inte betalar oss en summar på USD 3 000. Vi vill ha pengarna i bitcoin och du hittar bitcoin på följande sidor…. Betala summan på följande adress….

Naturligtvis hajar man till över en sådan kommentar. Fast efter den första lilla chocken tänkte jag efter. Jag har inga personliga uppgifter på denna nätsida! Mitt förnamn, men det är allt! Det fanns liksom inget för förövarna här att hämta! Alltså raderade jag kommentaren med ett litet hånleende och beslöt mig för att skriva ett kort inlägg om den.

Håll alltså utkik efter dylika kommentarer och kolla era privata uppgifter att ni inte har lagt ut ngt ni inte vill behöva köpa tillbaka i bitcoin……

4 kommentarer

 1. Det låter som rena bluffmailet så det var väl bara att radera. Själv tvivlar jag på att det finns något av intresse att hämta i min blogg men jag ska hålla utkik efter märkliga kommentarer, vilket jag i och för sig alltid gör…

  Ha en fin fredag!

  Gillad av 1 person

 2. WordPress är rätt bra på att sortera vad som är skräp och vad inte. Den träffar 98 % rätt. Ibland har jag hittat vänners och bloggares kommentarer där bland skräpet, men då godkänt dem och avmarkerat skräp-statusen.
  Kommer allt möjligt skräp till mig, det mesta med kinesiska eller ryska bokstäver, men också massor på engelska – och det är ju hänvisningar till porrsidor.
  Allt går jag igenom, men raderingen sker snabbt, på mindre än en minut.
  Dagligen kollar jag alla kommentarer och så har jag såsom du, kommentarsgranskning.
  Men bra att du varnar om dessa.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.