På rätt plats på rätt tid

Publicerad av

Vi hade precis anlänt till platsen där mötet skulle äga rum och Maken parkerade på uppfarten. Kvinnan som vi hade stämt träff med för ngn vecka sedan kom emot oss och signalerade, pickade och visade. Vi steg ur bilen och och följde henne snabbt i hälarna. Hon skyndade ut på vägen och vi följde efter. Med snabba steg när vi såg vad som var på gång….

En äldre kvinna…. Nej, en riktigt gammal dam var ute och gick. Men inte på ngn nöjespromenad, utan i långsam takt med en rollator. Iklädd tofflor och en kofta. Ingen vinterjacka i det kalla vårvintervädret och vindarna var allt annat än milda denna marsdag. Hon visste inte riktigt hur hon hade kommit ut på vägen men hon försökte lyfta upp sin rollator på den våta gräsmattan där snöhögarna fortfarande var allt annat än små.

Kvinnan som vi hade träff med, vår finansiella rådgivare, sprang snabbt upp till huset därifrån den äldre damen hade kommit och knackade på. Hundarna skällde, ytterdörren var olåst, men ingen var hemma. Hon tog snabbt fram sin mobil och slog numret till kvinnans son. Han svarade direkt och det visade sig att han var på väg hem. Han hade varit borta ngn timme på tandläkarbesök. Helt chockerad över att hans sängliggande mamma hade kommit sig upp och tagit sig ut ur hemmet.

Tillsammans hjälpte vi damen in i köket hos vår finansiella rådgivare. Det tog en liten stund. Är man gammal och böjd över en rollator och har svårt att sätta en fot framför den andra tar det sina lilla tid att gå ca.50 m. Fram kom vi dock och hon fick, trött, men tacksam över att vara inne i stugvärmen igen, sätta sig ned. Hennes Son, i Makens och min ålder anlände en kort stund senare och hämtade sin mamma med rullstol.

Efter att sonen hade anlänt och hämtat sin mamma kunde då vårt möte börja….

Slutet gott, allting gott och vilken enorm tur att vi alla anlände när vi gjorde.

Bilden har inget med inlägget att göra men togs i helgen i Colorado av Maken. Klippiga bergen är verkligen imponerande….

4 kommentarer

 1. Vilken ur att ni råkade vara på rätt plats vid rätt tillfälle och kunde hjälpa kvinnan. Det är inte lätt att bli gammal och det kunde slutat riktigt illa.
  Vår yngsta mötte en kvinna under liknande omständigheter och ringde ena vårdboendet. Jo då, de var av med en äldre dement kvinna. Slutet gott även då.

  Önskar en fin torsdag!

  Gillad av 1 person

  1. Demens och ålderdom är inte lätt. Vi lever för länge nuförtiden helt enkelt kan jag tycka.
   Tur att den kvinnan kom rätt också som din yngsta råkade på!
   Fortsatt trevlig torsdag hos dig! 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.