Peloton och Sally

Publicerad av

Bilden ovan tog jag av skärmen på träningscykeln tidigare idag. Damen till höger heter Sally och det är om henne detta blogginlägg kommer att handla….

Ni som följer dessa skriverier vet att vi tränar med ett digitalt sk gym som heter Peloton. Ett amerikanskt företag som grundades för ca.10 år sedan och som växte enormt under pandemin. Tanken är enkel: gym och träningsredskap hemma och all träning instrueras av proffsiga tränare via en app.

Vi äger som bekant Peloton träningscykeln ( det finns ett löpband och i höstas släpptes en roddmaskin också) och både Maken och jag cyklar regelbundet. Spinning pratar man också om, men det uttrycket verkar vara på väg att försvinna. Åtminstone i Peloton världen.

Men nu tillbaka till Sally på bilden. Detta pass filmades och sändes från London i söndags och detta råkade också vara Sallys födelsedag. Hennes familj tillsammans med Peloton studion i London hade ordnat så att Sally skulle få cykla tillsammans med favorit tränaren Sam på sin födelsedag. Detta var nämligen inte vilken födelsedag som helst. Nejdå, Sally är född den 26.2 1931! Gör man då en snabb kalkylering visar det sig att damen fyllde hela 92 år!

Sally är nämligen bosatt i Florida. Hon flög alltså över Potten till London och fick deltaga i detta pass som hyllade henne och instruktören var då alltså Sam, henne favorit, som hon cyklat med otaliga ggr via skärmen från Florida. Nu fick hon träffa honom på riktigt.

Det sjöngs födelsedagssången för henne. Musiken som det cyklades till var hennes favorit låtar och alla som var med i passet bar t skjortor med texten ‘Team Sally’ på. Att vi dessutom är många som är vänner med henne via Peloton Facebook gruppen är ju också alldeles extra kul. ( Hur många 92 åringar använder Facebook tror ni…?)

Passet sändes live i söndags men jag tog det denna tisdag istället. Det var verkligen ett härligt pass och man riktigt kände hur fin stämningen var i studion i London. Att jag dessutom fick en liten medalj ( syns i blått på skärmen där det står 2 K.) för 2 000 träningsminuter hittills detta år var inte heller fy skam! ( vilket i sin tur blir i medeltal 33 minuters träning per dag hittills detta år.. Inte illa!)

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.