Lunch+dinner=brinner

Publicerad av

Brinner det? Var? Nej, faktiskt ingenstans, men kombinerar man dessa två måltider på engelska får man alltså brinner. Dvs frukost och lunch kombinerat. Denna måltid gjorde jag ikväll och Lillasyster påpekade att man faktiskt kan äta äggröra vilken tid som helst på dygnet, men man vill sällan äta tex grillad kyckling, till frukost.

Det blev en äggröra med resterna av julskinkan och en uppskuren tomat. Till följd av vätskan i tomaten blev äggen ganska vattniga, men smakade bra ändå.

Det blev en enkel fruktsallad med både konserverad, tropisk frukt och färska apelsiner och färska bananer.

Och sist men inte minst blev det en French toast casserole. Denna gjorda jag på juldagen också och det är en mättande, enkel och inte speciellt kalorisnål rätt. Gör den gärna på förhand och förvara i kylen tills det är dags att grädda den i ugnen.

Detta behöver du:

  • Ett vitt bröd, färskt eller mindre färskt
  • Drygt en halv liter mjölk. (konverterat från amerikanska 3 cups, vilket egentligen blir 720 ml)
  • 6 ägg
  • 4 teskedar strösocker
  • 1-2 teskedar kanel
  • ½ tesked salt

Gör så här:

Skär upp brödet i bitar och lägg i smord ugnsfast form. Blanda mjölken med äggen och kryddorna och häll över brödbitarna. Låt stå svalt i kylskåp i flera timmar. Tag ut formen ur kylen en halvtimme innan gräddning och strö ytterligare kanel på brödbitarna och skär upp 2 matskedar smör och klicka över brödbitarna. Grädda i medelvarm ugn i 45-50 minuter. Servera med vispad grädde och sylt, eller som vi äter dessa fattiga riddare här på andra sidan Potten, med lönnsirap.

Smaklig måltid! Vare sig det blir frukost eller brinner.

5 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.