Ut på jakt!

Publicerad av

Skojakt alltså. Jag var rejält trött på kalla och våta fötter! Trodde jag skulle frysa tårna av mig INOMHUS då vi satt på Lillasysters körkonsert i måndags! Galet! Mina trovärdiga, inte helt gamla vinterskor, hade tydligen sagt upp kontraktet och det var dags för nya.

Idag begav jag mig då ut på jakt. Kriterierna var många. Skorna skulle:

-vara varma.

-vara vattentäta. ( mina gamla var inte det! Sköna som tofflor var de när de var nya, men smulten snö läcker numera in mellan själva skon och sulan. Inte alls bra!)

-praktiska och lätta att dra på sig.

-vi kör mycket.De skulle vara lätta att känna av pedalerna med.

-Lämpliga sulor för vinterpromenader.

-inte tunga och klumpiga att gå i.

Som ni ser hade jag en del krav….

Jag satte mig bakom ratten och styrde in mot stan. Till den bättre skoaffären som säljer märken som Danska, Ecco, Baffin, Ugg, täos, Sorel, New Balance etc.

Affären råkade ha rea på vinterskor just nu, vilket förvånade mig en aning. Vi befinner ju oss inte precis i mellandagarna ännu. Denna rea visade sig också ha lockat kunderna, för många av de vinterskor som fanns utsatta att se på, fanns inte längre på lager.

Jag gick runt rätt länge och tittade. Jag hade bestämt mig att dessa skor skulle få kosta en slant, för jag ville ha kvalitet. En expedit kom så småningom fram till mig och jag fick fram mitt ärende. Han frågade efter min skostorlek och skred till verket.

Jag provade båda par skorna till höger i bild ovan. De var inte särkilt bekväma faktiskt, men rätt lätta på foten. De hade inte min storlek i svart längre tyvärr, men det visade sig att jag ändå inte var så förtjust i skorna ändå.

Den svarta skon till vänster i bild hade de inte heller i mins storlek, och det var lite synd, för den tyckte jag genast om.

Det blev detta par till slut. De hade inte heller dessa i min storlek, men trots detta passade de. Plus att de fyllde alla kraven. Nåja, nu lät inte expediten mig gå ut och köra omkring med dem, men de är inte särskilt tunga och klumpiga och passar foten min väl. Nu ikväll när jag kört omkring i dem visade sig att de gick alldeles utmärkt. De är tjocka och varma och lär skall hålla mina fötter varma ändå till -50 grader C! Nu har vi sällan så väldigt kallt, men i januari blir det nog enkelt uppemot -35 eller så. Jag får väl gå ut och testa då!

Nöjd med mitt inköp åkte jag på ytterligare lite shopping. Det är ju trots allt juletider och mor i huset behöver alltjämnt hjälpa tomtefar….

9 kommentarer

 1. Grattis till dina nya kängor! Jag ställer precis samma krav på mina och bra skor får kosta. Just nu använder jag ett par goretex från Salomon som är både varma och fotriktiga samt vattentäta. Varmast är nog mina curlingkängor men tyvärr tycker jag sulan är lite hal. Skulle gärna ha ett par i stil med dina nya för de ser lite nättare ut.

  Önskar en fin dag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jo du har rätt! Skor, kängor, stövlar borde absolut få kosta! Det är våra fötter värda.
   De som jag fastnade för är av märket Bogs. Vet inte om de säljs i Norden. Tyvärr är de gjorda i Kina…. Hade gärna köpt nordiskt märke eller amerikanska men så blev det inte.

   Gilla

 2. Snygga och ser åtminstone varma ut. Svårt att hitta helt rätt i djungeln av skor ibland. Mina fötter gillar märket Rieker. Oavsett årstid så jag har både sandaler och promenadskor och kängor i det märket. Viktigt att fötterna trivs 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Absolut skall fötterna trivas! Har inte sett det märket hos oss…. Så här långt är mina nya vinterskor väldigt bra! Torra och varma fötter är inte att underskatta och jag är mycket nöjd med min investering!

   Gilla

 3. Ja, det blir allt oftare så märker jag nu som lite äldre. Bekvämt och praktiskt ska det vara. Nu har mina icebugs mjuknat upp, dom är jättebra!
  Dina nya kängor kan nog också med fog kallas vinterkängor om dom håller -50 grader. Toppen!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.