19.03….

Publicerad av

…satt jag med stickningen ute i kvällssolen efter en fantastiskt fin dag. Sval för årstiden och så väldigt skönt. Inte ens över 25 plusgrader och svala, torra vindar. Lite olikt augusti, verkligen och det är bara att tacka och ta emot!

Jag hann inte sitta här länge innan molnen hopade sig och solen gömde sig bakom dem tills den gick ner strax före 20. Även om vi inte har höst ännu går vi onekligen mot hösten. Skolorna har inte kommit igång ännu här i norr, men väl i södra och i andra delar av USA har skolgången börjat för grundskolorna och gymnasierna. ( som räknas till grundskolan här eftersom gymnasiet är obligatoriskt för alla elever.) En del universitet har sparkat igång höstterminen och andra inte. Det beror lite på det där.

Idag på radion hörde jag att imorgon, fredag är det den sista kvällen som solen går ner innan kl.20 tills nästa vår…. Varför detta är en sådan milstolpe vet jag inte, men med det allt tidigare mörkret på kvällarna är det ju ingen fråga om att vi åter är på väg mot hösten och så småningom vintern. Helt i sin ordning faktiskt. Vid denna tiden på året ser jag fram emot kyligare temperaturer och allt det mysiga som hösten har att erbjuda… Brasa i spisen, hot, mulled apple cider, krypa under täcket istället för att sova ovanpå. varmare kläder istället för shorts dag ut och dag in och framför allt torrare luft!

Ännu råder dock sommaren i några dagar veckor till. Förhoppningsvis en svalare sådan då Lillasyster och alla andra tar tag i skolstarten om ngn vecka. Hoppas kan man ju!

8 kommentarer

 1. Jag vill ha shortsen mycket längre och ljusa kvällar ännu. September är fin med höst färger men sen kommer de mörka månaderna igen som jag inte alls e så förtjust i … fast bras i spisen e ju fint och mysigt å…

  Gillad av 1 person

  1. Efter alla dessa veckor med +30 och varmare känns det bara välkommet med byxväder för min del.
   Mörkret är nog så mysigt det med! ( fast vi har inte lika många timmar i november/december som ni har förstås. Dock inga ljusa sommarnätter hos oss så det jämnar väl ut sig kan jag tänka mig….)

   Gilla

 2. Vi har haft en (enligt min åsikt) alltför het och torr sommar i år. I över två månader inte en droppe regn och ofta över 30 grader 😰. Om jag ska vara ärlig längtar jag efter regn och långbyxor 😉!! Hösten brukar vara väldigt fin och ganska varm här. Skolan där vi bor har redan börjat efter bara 6 veckor sommarlov. Hur länge har ni sommarlov? Däremot har skoleleverna här 2 veckor påsklov, 2 veckor höstlov och även 2 veckor jullov. Helt annorlunda än hur det var hemma i Österbotten 😊. Wish you a good weekend!!

  Gillad av 1 person

  1. Ni har haft liknande sommar som vi hade förra sommaren. Inte en droppe regn under hela juni/juli och hett! Inte alls kul! Förstår att du längtar efter byxväder! 🥵
   Här har vi haft en rätt normal sommar med regn varierat med sol. Normalt är det runt +30 grader hela sommaren, så jag är alltid nöjd när vädret blir svalare i september.
   Vårt ( Minnesotas. Det varierar ngt mellan staterna. ) skolår är rätt likadant det vi hade då vi växte upp i Österbotten. Längre sommarlov ( början på juni-början på september), ett kort höstlov, jullov på 1,5-2 veckor. Inget sportlov eller påsklov, utan istället ett vårlov i början av april.
   Vårlovet spenderas av många i värmen någonstans. Så också vi de senaste åren eftersom våren och värmen numera dröjer på sig ofta ända in till maj.
   Wishing you a good weekend as well! 😀

   Gilla

 3. Hösten verkar allt vara på väg här också. Mycket regn denna helg, det gillar vi inte men det regnar lugnt just hos oss och då känns det ju bättre. Jag är ju kategorin höstälskare och då framförallt att det blir mörkare och gråare. Konstig typ kanske men jag gillar det 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.