Jag tar hem den för att dö….

Publicerad av

… sade jag lite skämtsamt i julas då jag fick ta hem en av de gigantiska julblommorna som prydde kyrkan efter den sista julgudstjänsten. Så här såg den ut:

Fantastiskt vacker var denna!

Nu ett halvt år senare trodde jag att denna blomma skulle ha blivit kompost material för länge sedan, men icke. Visserligen har den inte lika många och lika röda blad längre. En hel del stjälkar har den också förlorat och ett tag i våras trodde jag nog att den skulle bli kompost material.

Jag vattnar den troget en gång i veckan och imorse, innan dammsugning, märkte jag hur otroligt bra denna julblomma verkar må! Alltså blir det knappast ngn färd till komposten inom ngn snar framtid. Riktigt häftigt skulle det ju vara om den fram till julen igen producerar mera röda blad.

Det lilla jag läst om dessa julblommor är att de härstammar från Mexiko och att de röda bladen egentligen inte är blommor. Ngn läsare där ute som vet mera…?

Samma julblomma, ett halvt år senare.

14 kommentarer

 1. Den lever och mår, otroligt vad stor den är.
  Det är att spara till nästa jul 😊
  Vissa blommor får man att hålla medans vissa nästan inte klarar sig hem.. 😉

  Gillad av 1 person

 2. Vad jag vet så är det blomman de små innanför de röda bladen. Jag har också sparat mina. Med tiden blir de helt gröna men otroligt frodiga och fina. Har planterat om dem med ny jord i större kruka. Den ena fick lite röda skiftningar i bladen upptill i julas men inga blommor. På sommaren ställer jag ut dem på altanen. Inte i nån direkt sol. Det gillar de och växer och frodas ännu mer. Tar in dem igen innan nattfrosten anländer. Du får nog finna dig i att behålla den där 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Jo jag borde kanske ställa ut min jag med… har bara sol på bakre verandan, men kanske på framsidan av vårt hem skulle den må bra? Skall testa!
   Naturligtvis är de fina utan röda blad också. 😀

   Gilla

 3. Grattis till att ha lyckats hålla liv i den. Jag tycker det är en mycket svår blomma och här blir de inte långlivade. Det stämmer att den röda blomman egentligen är blad och bara de små gula i mitten är blommorna. I vissa länder kan de bli stora som träd och sådana praktexemplar såg jag när jag var i Brasilien. Hoppas din blomma hänger med fram till jul för då hade du verkligen överträffat dina förväntningar!

  Gillad av 1 person

 4. Så fint du fått den att överleva! Och ja, det blir ju mest gröna blad sedan, jag hade en julstjärna en gång långt över ett år. Börjar vi prata om att växter ska bli kompost eller slängas överlag, då brukar det börja hända! Som om växten hörde allt och tänkte, tji ska dom få! Jag ska överleva!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.