Grill-och rökugnsmonstret fortsätter leverera

Publicerad av

Efter detta mer eller mindre impulsköp av Maken, påhejad av Sonen, måste vi ju naturligtvis testa annan mat också. Ikväll blev det kyckling. Med två olika kryddor.

Jag började med att skölja och torka av kycklingen med hushållspapper. Sedan kryddade jag den ena med salt och färdigblandad kycklingkrydda bestående bland annat av olika örter. Den andra kryddade jag med salt och grillkrydda. Sedan fick Maken ta över….

Här har monstret sgs svalt revbensspjällen som vi grillade i söndags.
Kocken i söndags var samma kock som denna tisdag.

De två stora kycklingarna tog ganska exakt två timmar att röka. Eftersom vi åter bjöds på en ordentligt het och kvav dag, hade jag gjort det enkelt för mig och köpte en pasta sallad att servera med kycklingen. Sedan ugnsrostade jag broccoli och blomkål, för ngt grönt måste ju sannerligen finnas på bordet, eller hur?

Åter levererade monstret där ute på verandan och åter fick vi en väldigt god middag. Kycklingen med grillkryddorna smakade nog en aning bättre än kycklingen kryddad med örter, men de var nog, i slutändan, väldigt goda båda två.

Den färdiga kycklingen. Den med grillkryddor i förgrunden och den med örtkrydda bakom.

6 kommentarer

 1. Det ser så gott ut att jag funderar på om jag också borde bli en grillare. Jag äter det gärna men trivs inte så bra med själva grilladet. Maken här skulle aldrig grilla nåt tyvärr 😀 Han är ingen matlagare alls.

  Gillad av 1 person

  1. Nämen nu skall du säga åt Maken att ni behöver ett ’monster’ till rökugn!
   Tryck på knapp för att sätta igång åbäket och följ sedan med processen via mobilen! ( ok. Lite bränsle krävs också) Enklare än så blir det inte! ( gissar att de europeiska ’monstren’ är mindre varianter än de amerikanska!😉)

   Gilla

  1. Jo men det är ju det hela som är tjusningen. Lång tid att tillaga betyder att smakerna får etablera sig och köttet hålls saftigt och gott! 😋
   Hoppas semestern här i väster levererar! 🙂

   Gilla

  1. Tack! 😂 Jo det blev väldigt gott jo! Vi grillar normalt kyckling ben, men ville testa hela kycklingen denna första gång. Vi ångrade oss inte måste jag säga!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.