Tillbaka till stickvardagen…

Publicerad av

… efter allt detta festande alltså! Riktigt skönt att sitta med en ny stickning nu på kvällskvisten. En ny sjal naturligtvis , men denna utan spets. Enkel att sticka och så rogivande att låta stickorna flyga fram med denna. Jag började faktiskt på den under stickjuntan via skärmen ´på måndagskvällen. Mönstret föreslår att man använder endast rätstickning , men jag måste säga att jag inte var helt förtjust….

En blygsam början och mera bubbligt än jag gillar det….

Alltså beslöt jag mig för att ändra på mönstret en smula. Behöll ökningen som den förslogs i mönstret och mittraden, men ändrade till slätstickning istället….

… och blev med ens mycket nöjdare!

4 kommentarer

  1. Håller med, slätstickningen var mycket finare och lugnare. Är nog för att garnet är melerat. Jag har en sticksvacka, det ligger en påbörjad tröja i stickkorgen men … ja, den ligger väl bra där. Och en påbörjad sjal i en annan. Den kommer ingen vart just nu. För tillfället är det roligare med pärlor 🙂

    Gillad av 1 person

  2. Jag tycker slätstickning är snyggare men det är så klart en smaksak. Här verkar den lite rustikare rätstickningen vara ganska så populär men jag tycker den lätt blir ojämn. Förvisso var det en evighet sedan jag stickade men… Härlig färg på garnet!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.