Bland blommor och blader en vacker junidag

Publicerad av
En alldeles fantastiskt grön syn möter oss på framsidan av vårt hem nu så här i början av juni.

Denna torsdag bjöd på alldeles förträffligt väder med sol från en molnfri himmel och så småningom klättrade temperaturen upp till +23 grader. Alldeles ypperligt försommarväder. Tyvärr blåste det ngt alldeles fruktansvärt också, så man fick snällt hålla i hatten ( om man nu råkade ha en sådan) då man befann sig utomhus.

Växthuset bjöd på fantastisk blomsterprakt.

En dag som denna passade alldeles ypperligt med en färd till trädgårdsodlingen här i Förorten. Faktiskt en ny för mig eftersom den som vi bodde närmare till har numera jämnats med marken och nya bostadsområden skall byggas där. Verkligen synd….

Hem kom jag i alla fall med en del blomster även om jag inte hittade precis det jag hade tänkt mig. Ngt som jag också kom hem var tomat-och gurkplantor och efter kvällens middag begav jag mig ut till trädgårdslandet och satte igång.

En dryg timme tog det mig att rensa bort allt det vildvuxna ogräset som jag helt hade ignorerat hela våren och det kändes bra att få lite ordning och reda på torpet igen. När detta var gjort blev det dag att plantera och det tog inte många minuter.

Efter rejäl rensning har de årligt återkommande plantorna i mitt första trädgårdsland åter en chans. Jordgubbar, gräslöken och rabarbern verkar alla må finfint trots allt ogräs som frodades.
I mitt lite nyare trädgårdsland alldeles bredvid det äldre, planterade jag två gukrplantor och två tomatplantor. Dillen kommer åter upp som det ogräs det egentligen är, trots att jag gjort många försök att få bort den! Och visst är det lyxigt med egen dill ändå.

Nu är det alltså planterat och vattnat och förhoppningsvis håller sig rådjuren borta… Jag avslutade kvällen med att hälla ohyggligt illaluktande medel på den nya växtligheten i ett försök att skrämma bort dessa vackra, men ack så förstörande vilda vegetarianer.

8 kommentarer

 1. Det är så härligt att traska runt på en bllomsterhandel. Jag vill ha allt 🙂 Här brukar rådjuren tack och lov hålla sig borta från trädgården sommartid. Tulpanerna på våren däremot …. Det är så tråkigt. Mycket man måste slåss mot om man vill odla lite. Diverse ohyra, sniglar, rådjur och skatorna därtill som rycker upp ett och annat som det tror är ätligt. Den kalla våren har minskat antalet sniglar rejält i år. Känns som en välsignelse.

  Gillad av 1 person

  1. Jo verkligen rogivande på ngt sätt att traska runt där bland blommorna.
   Rådjuren hos oss är som
   mest aktiva just nu i skymningen och under natten. Mycket grönt och gott att tugga i sig.
   Sniglar har vi inte särskilt mycket av heller eller skator för den delen…. Sval vår här med och även denna försommar. Runt +20 vilket är runt 5 grader svalare än normalt. Dock alldeles lagom för min smak! Hettan lär nog komma om några veckor….🥵

   Gilla

 2. Blombutiker är härliga att gå runt i. Jag brukar nu som då vara till den närliggande butiken, det är så vackert där.
  Å vilken fin trädgård ni har.
  Jag njuter av denna årstid. Här firas det i helgen för fullt, dotterns studentfest. Som tur är har vi vädret på vår sida. 😊

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jag växte upp med ett trädgårdsland som mamma påtade i, så det där äpplet faller väl inte så långt ifrån trädet ändå…. ?
   Jo +23 är alldeles lagom och sköna ’vår och försommar grader’ hos oss. 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.