Pinnacle Peak park

Publicerad av

Så blev den där vandringen då av. Lillasysters mage hade helt repat sig och i förmiddags vid 10.30 tiden parkerade vi hyrbilen nedanför foten av berget Pinnacle Peak. Arizona bjöd åter på sitt allra bästa väder med strålande sol från en molnfri himmel och 22 grader. Vandringen upp och längs med berget utlovades ta mellan 1,5-2 timmar.

Pinnacle Peak

Stigen gick runt en del av berget, men inte hela. Med vattenflaskorna i högsta hugg och ordentligt insmorda i solskydd påbörjade vi vandringen. Som ni ser på bilden var vi inte de enda som hade denna idé denna fantastiskt vackra förmiddag. Och det var tur vi kom iväg då vi gjorde, för solen gassade ner på oss och det blev onekligen varmare. Dagens högsta temperatur hade utlovats till 34 grader.

Ökenlandskapet…

Det var verkligen härligt att åter vara ute i detta karga, och på sitt sätt ändå vackra ökenlandskap. Kaktusar, stenar, andra ökenväxter av alla de slag och sand, sand och mera sand och grus…..

Saguaro ( Sa-u-aro) kaktusen kan bli 175 år eller äldre och 12-18 meter hög.

Dessa kaktusar är enorma och så väldigt intressanta växter! De är fridlysta här i Arizona och många fåglar och andra djur bygger gärna bo i dem.

Denna kaktus hade nog sett bättre dagar skulle jag tro, men levde helt klart ännu.
Lillasyster och jag framför den stora kaktusen i tidigare bild.
Kargt och på ngt sätt ändå vackert ökenlandskap

Det blev en riktigt lyckad färd. Vi gick inte mera än 5 km, men vilka kilometrar sen! Upp och ner i hettan gjorde att vi alla var genomdränkta, trötta och törstiga, men detta var vandringen helt värd. Tyvärr såg vi inga stora djur som de olika skyltarna berättade om längs med stigen. Några kolibrin såg vi dock och flera små ödlor.

En liten kompis jag hann fota innan den kilade iväg igen
Även här i Sonora öknen är det vår och inte sommar. Mycket av växtligheten har därför en svagare grön färg än vad som bjuds under sommar månaderna. Denna kaktus blommade så vackert när vi kom fram till början/slutet av stigen när vi var klara med vår vandring. Trötta, men mycket nöjda.

Imorgon onsdag bär det åter av hemåt till nordligare breddgrader. Tillbaka till regnet, rusket, snön och de betydligt svalare temperaturerna. Bara att packa undan shortsen ännu i några veckor, men nu när jag åter tankat lite sol och värme lär det gå som en dans att vänta på den dröjande våren….

4 kommentarer

    1. Tack! Javisst är det vackert ändå?
      Ingen plats att bo på, skulle nog sakna alla de insjöar vi har i Mellanvästern, men en intressant plats att besöka. 😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.