Julkalendern i stickad spets 2021

Publicerad av

Ni som följer dessa skriverier kanske kommer ihåg att både jag och Dottern är med i en julkalender där vi stickar ett stycke spets varje dag. En gemensam väninna skickar ut mönstret, som är 14-21 varv långt/dag och varje dag är mönstret ett annat slags spets mönster än det det var föregående dag.

Stickningen började alltså den 1.12 och slutar den 20.12. Jag började med att sticka min halsduk i ett tunnare som jag hittade i garnaffären i Förorten förra helgen, men det visade sig vara en hel del svårare att sticka i än vad jag trodde eftersom garnet är så tunt. Istället satte jag upp maskor till halsduken i ett annat, grövre garn som jag redan hade och blev med ens nöjdare.

Detta är alltså den första halsduken som jag jobbade på. Denna bild tog jag efter att jag hade stickat färdigt den 2.12.

På den gråa syns mönstret mycket bättre som ni ser.
Den vinröda spetsen efter dagens stickning…..
… och den gråa.

Med jämna mellanrum uppdaterar jag er här på bloggen och visar de olika mönstren. En lite annorlunda och väldigt rolig julkalender måste jag säga!

6 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.