Däckad

Publicerad av

Jo men visst slog även Moderna vaccinet ut mig! Trots att dosen är mindre (0.25 ml) så var det en lång natt senaste natt med vaka och frossa. Dock en mildare reaktion denna gång än i våras då jag fick J&J . Alltid ngt.

Summa summarum: Jag reagerar tydligen likadant oberoende på vilket mRNA vaccin det är. Dock fick jag ingen feber, huvudvärk eller värk i kroppen denna gång. Min vänstra axel där injektionen sattes har varit öm hela dagen. Till och med så öm ett tag att jag inte ville sträcka på armen.

Precis runt 24 timmar efter injektionen började jag komma igen. Efter att ungdomarna hade åkt till sina respektive skolor imorse, kröp jag tillbaka i säng och slocknade i två timmar. Visste varken om det var dag eller natt, så borta var jag. När jag vaknade vid 11 tiden stod solen högt på himlen och nu kändes det helt ok att parvla sig ur sängen. Kroppen var bättre utvilad än vid första uppstigningen kl.7.

Träningen fick vara idag. Ville inte utmana ödet även om jag nog hade planerat att ta ett pass eller två på Peloton cykeln, men beslöt att låta det vara. Istället fick hundarna en promenad i den kalla blåsten, vilket åtminstone Lilly verkade nöjd och glad över. Fiona hade fullt upp med att skälla åt de hundar som vi såg och andra grannar som var ute för en eftermiddagspromenad.

Nu är det kväller och jag är riktigt trött. Märks att inte kroppen fick sin normala skönhetssömn igår natt. Hoppas på en bättre natt med mera sömn denna gång. Och den där frossan med skakande tänder får gärna utebli den med!

6 kommentarer

 1. Kan ju inte påstå jag gillar ,för att du är däckad men gillar för ett inlägg att läsa 😀 äsch , då va det tar hårt på dig detta . Hoppas att du nu är kryare och kan böri vara…. får säg natti och hoppas du slipper frossa inatt

  Gillad av 1 person

  1. God morgon och god natt!
   Helt återställd är jag nu på onsdagskvällen. Men tackar i alla fall. Man får ju hoppas att vaccinet biter xtra bra på viruset eftersom kroppen reagerar så starkt! 😀💪

   Gilla

 2. Det lär vara ett gott tecken att kroppen reagerar på vaccinet. Samtidigt så visar reaktionen ofta att man har antikroppar kvar. Skönt att det var snabbt övergående i alla fall.

  Trevlig fredag!

  Gillad av 1 person

  1. Trevlig fortsättning på fredagen till dig med får jag önska!
   Ja skönt då dessa biverkningar snabbt är över. Det där med antikroppar är jag en aning skeptisk till faktiskt. Jag hade ju inga antikroppar med första vaccinet men reagerade kraftigt på den dosen…. ?
   Hur som helst, skönt att ha biverkningarna undanstökade! 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.