Musik på riktigt

Publicerad av

Visst har det gått alldeles utmärkt med musiklektioner via skärmen under pandemin. Någto annat kan inte påstås. En av instruktörerna i harpa vid musikinstitutet inne i Minneapolis udnervisar fortfarande endast via skärmen, medan den andra nu undervisar som vnaligt igen. Eftersom Lillasyster gärna ville ha vanliga lektioner nu när hon är vaccinerad blev det så att vi bytte instruktör för henne. Egentligen var det Lillasysters fd instruktör som föreslog bytet så att Lillasyster skulle få ha vanliga lektioner.

Vi var nog inte så där väldigt förtjusta över detta tänk till en början, men Lillaysster kom till den slutsatsen att hon nog hellre skulel har vanliga lektioner ändå.

Sagt och gjort. Lillasyster fick en ny instruktör…. som är lika trevlig, proffsig och kunnig som Lillasysters normala instruktör.

Normalt är det Maken som sköter om dessa lektioner i harpa, men eftersom han jobbade eftermiddag och kväll denna torsdag, föll det på mig att hämta Lillasyster direkt efter skolan och sedan ratta iväg på våta vägar i regnet och i rusningstrafiken till Downtown.  

Det gick faktiskt över förväntan ändå. Vi åkte österut in mot Minneapolis, medan de flesta bilar åkte västerut bort ifrån stadskärnan. Vått var det visserligen, men ändå inte så farligt.

Denna kväll blev det lektioner i hela två timmar. Den första lektionen hölls med en annan flicka, lite äldre än lillasyster som också spelar harpa. De har båda hunnit väldigt långt i sina studier och bildar nu sin egen lilla grupp när de har grupplektion. Det var roligt att sitta utanför dörren och lyssna då flickorna plus deras instruktör spelade tillsammans. Fast låten som de spelade inte på långt när är färdigt inövad, hördes det redan nu att slutresultatet kommer att bli riktigt fantastiskt.

Sedan följde Lillasysters individuella lektion. I Suzuki metoden ingår det att föräldrarna sitter med på lektionerna och gör anteckningar. Nu börjar Lillasyster bli så pass stor att vi snart inte längre gör detta, men ännu i år sitter vi med. För mig som ännu inte suttit med på en lektion med den nya instruktören, var det extra roligt att sitta med och lyssna.

Efter kvällens två lektioner styrde vi kosan hemåt igen i regnet och mörkret. Lillasyster var riktigt trött efter först den långa skoldagen och sedan en kväll full med harpa.

Lillasyster får instruktioner och koncentrerar sig i harpstudion.

2 kommentarer

 1. Vi har klarat pandemin och alla distansmöten och -undervisningar bra, lärt oss mycket nytt som säkert lever vidare.
  Men att träffas IRL är också nödvändigt.
  Att spela harpa är väl inte så där jättevanligt – åtminstone inte här hos oss, tror jag 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Nej, det finns rätt få barn och ungdomar som lär sig spela harpa. Kul är det dock att Lillasyster ville börja lära sig spela detta instrument redan vid 5 års ålder. Dock började hon vid 8. 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.