Den allra sista sensommardagen

Publicerad av

Nu kommer den på allvar. Hösten! Som jag väntat och längtat och så otroligt varmt vi har haft det! Hemma i Norden har ni redan fått snö på vissa håll! Här slår vi alla tiders värmerekord denna oktober och i dagens tidning läste jag just det: varmaste oktober i Minnesota sedan man började bokföra vädret.

Med början imorgon, onsdag, skall då vädret tydligen ändra för gott denna höst. Visst har vi haft lite kyligare nätter och dagar, men i överlag har det varit shortsväder.

Så även denna tisdag och jag beslöt mig för att riktigt njuta av denna sista dag. Parkerade mig i solen i 22 graders värme med sticksömmen i en timme. Gjorde mitt yttersta för att inte somna… och lyckades faktiskt!

Två disktrasor har jag fått ihop av det sträva garnet som kallas ‘scrubby’ och dessa fungerar alldeles utmärkt! Roliga och oerhört lätta att knåpa ihop, men ändå kul. Ngn timme och så är en disktrasa klar.

Efter att jag avslutat den andra disktrasan där i den sköna, varma solen begav jag mig iväg till trädgårdslandet med spaden i högsta hugg. Nu skulle här rensas ogräs ur gräsmattan. Den första frosten har utlovats till senare i veckan och innan dess ville jag få bort ogräset. Sagt och gjort.

Det blev ett rejält hål i gräsmattan eftersom det rekommenderas att rötterna från jordrevan också tas bort.

Jag fick inte bort allting, men eftersom det nu då skall bli höst på riktigt, hoppas jag att få nytt gräs sått tidigt på våren innan ogräset hinner få fart. Tricket blir att få gräset etablerat innan jordrevan kommer tillbaka….

Den sista skörden?

Jag plockade in så många tomater som möjligt eftersom de säkerligen fryser om ngn dag. Morötterna lär klara sig trots lite frost, men jag skördade i all fall två av dem för att provsmaka. Dillen i trädgårdslandet ser också mycket fin ut igen och gräslöken började åter frodas när det äntligen började regna i augusti igen efter den torra sommaren.

Nu får växtligheten ta en paus ett tag. Nu hoppas vi på riktig höst! Nu vill vi inte längre ha ngn sådan här oktober som låtsas vara någon mellanting mellan höst och sommar! Bring on fall!

11 kommentarer

 1. Vad miljövänligt att tillverka egna disktrasor. Slaskigt idag, tycker inte om mellantinget då det slaskar. Men snön gör det ljusare vilket är skönt för ögonen då man skall köra i mörker.

  Gillad av 1 person

  1. Ja det kanske det är, men nääää…. Garnet är gjort av polyester, så tyvärr är det nog inte så miljövänligt som det kanske låter. Dock fungerar de väldigt bra på teflonpannor!
   Vi har långt till den första snön ännu gissar jag, men den som väntar på ngt gott….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.