Höstmys

Publicerad av

Alla årstider har onekligen sina guldkanter, tycker ni inte?

Vi har fått vänta tålmodigt och länge på hösten i år. I all fall på temperaturerna som hör hösten till. Idag har vi fått lite försmak av vad som komma skall och det är så skönt att sitta inne och mysa i detta höstaktiga. Och då har det inte ens varit särskilt kallt, runt 12 grader hela dagen. Om ngn dag lär vi skall marschera rakt upp till tjugo varma grader åter, men just idag, denna torsdag, har jag riktigt njutit av de svalare temperaturerna, vinden som är i tillbaka ( dock inte med gårdagens styrka, tack och lov!) och det gråa, tunga molntäcket.

Åter står ett tänt ljus på köksbordet på morgonen

Morgnarna är mörka nu. Det är alldeles mitt-i-natten mörkt då Maken åker iväg till jobbet vid 6 tiden. Sonen åker iväg drygt en timme senare till gymnasiet och får nog slå på strålkastarljuset på Subarun då ännu. Lillasyster som traskar iväg till busen vid 08.20 har det däremot ljust och bra.

På kvällarna är det nu mörkt vid 19 tiden, vilket förstås blir en hel timme tidigare den sista helgen i oktober. Även här i Minnesota är det tal om att slopa vintertiden och sommartiden, men ännu har inte ngt sådant blivit bestämt i regeringen. Diskuterat har man gjort, men inte fattat några beslut. Delstaterna bestämmer själva hur det vill göra i denna fråga och så vitt jag vet är det endast två delstater som inte ändrar tiden: Arizona och Hawaii.

Den öppna spisen i vardagsrummet sprider sin värme för första gången denna höst.

Det mysiga med höstkvällarna är naturligtvis brasorna i den öppna spisen. Nu har vi egentligen ingen riktig öppen spis. Båda våra öppna spisar går med naturgas och är alltså inte vedeldade. Fast dessa kan ha sin tjusning de med. Tryck på knappen, så har du brasa och därmed mys och värme. Eftersom det varit så varmt denna sensommar och höst har vi fortfarande inte slagit på ngn värmepanna. Ikväll var det rätt så kyligt här hemma hos oss, men nu när jag sitter här parkerad framför spisen, känns det väldigt varmt och skönt.

Vad tycker ni är det bästa med hösten? Höstmys framför spisen, de vackra färgerna ute eller….?

8 kommentarer

  1. Hösten är bästa årstiden. I alla detaljer, även de grå 🙂 För min del är det både höstfärgerna och även senare när löven trillat av och allt är olika nyanser av grått. Gillar morgonmörkret och kvällsmörkret också. Det är vilsamt och skönt och jag mår som allra bäst på nåt sätt. När jag får starta dagen i mörker och sakta vänja mig vid ljuset. Om jag får bestämma tänds bara smålampor. (Maken vill ha alla taklampor … huuu) Lite kyligare väder, varmare kläder inomhusmys med ljus … allt är bäst då och jag längtar efter november som är min bästa månad … så länge snön låter bli den. Sån är jag.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.