Dos nr. 3. Där satt den!

Publicerad av
Maken visar upp plåstret på vänstra armen där injektionen sattes.

Det var dags för Pfizer dos nr 3 av Covid vaccinet för Maken. Han fick sin andra dos i januari och nu när det kommit fram till att en ytterligare en dos behövs, blev det dags. De som vaccinerades med Pfizer och hör till yrkesgrupper med hög risk för exponering, 65+ Åringar samt 18+ åringar vaccineras nu i USA. Maken beställde sin tredje dos och fick tid redan följande dag.

Injektionen gavs på förmiddagen och mot kvällen hade han lite ont i vänster axel. Sov en natt och väntade att han kanske skulle ha ngn slags annan reaktion då han vaknade imorse, men han mådde finifnt. Vi blev lite fundersamma när han tog en Peloton pass och kom in på 179e plats av över 3000 deltagare runtom i världen… Månne det finns steroider i dos nr.3?!

Pandemin fortsätter och Maken med kolleger fortsätter att intubera ( mest ovaccinerade) patienter. De senaste tre veckorna har han skött om tre patienter med Covid och de har alla gått bort och alla var utan vaccinering. En tredje dos är helt klart viktig för både honom och annan medicinsk personal. Jag har inte riktigt förstått mig på varför Minnesota ( och andra stater) inte längre har några restriktioner, men så är det och endast rekommendationer existerar numera. Skolorna är öppna och elever och personal bär munskydd inomhus i skolan. Vaccinerade liksom ovaccinerade. I affärer och på andra allmänna ställen rekommenderas munskydd och avstånd, men det handlar som sagt om en rekommendation

Vi lär sitta i denna pandemi ett bra tag till…..

8 kommentarer

  1. Vet inte hur/när det blir hos er. Detta gäller ännu bara dem som fått Pfizer. Och endast vissa grupper.
   Mera forskning görs ännu ang. Moderna och J&J vaccinet som jag fick, men gissar det blir ytterligare doser där med.

   Gilla

 1. Klart att grupper som är utsatta av olika anledningar ska prioriteras när det gäller dos 3. Även i Sverige är man igång med dos 3 men med helt andra prioriteringar. Här är det 80+, personer med hemtjänst (vilket är bra för antalet ovaccinerade bland hemtjänstens personal är mycket hög) samt personer på särskilda boenden. Vårdpersonal ingår icke. Om en månad börjar barn mellan 12 och 15 att vaccineras. Då hade jag en tanke på att hänga på och ta en tredje om vaccindoser blir över efter dagens pass. Dock ska det visst ha gått sex månade men då har det bara gått fem. Får se hur det blir…

  Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  1. Precis. Sex månader måste ha gått mellan dos 2 och 3. Här ingår även skolpersonal i fasen för dos 3, vilket jag tycker är mycket bra.
   Här är också stora delar av personalen på hemtjänsten samt även vårdpersonal ovaccinerad, vilket jag inte riktigt förstår mig på…..
   Jo jag läste att Sverige börjar vaccinera 12-15 åringar i november. Mycket bra. 😀

   Gilla

 2. Det var ju tidigt han fick sin andra dos – men ja, ni var tidigare ute i USA och för vårdpersonalen speciellt så.
  Jag fick man andra 31 juli och har ingen brådska med den tredje men diskussionerna kring den är redan på gång hos oss, och vårdpersonal + andra extra utsatta är i fokus där.

  Gillad av 1 person

  1. Jo USA satte igång med vaccineringen ca.2 mån före Europa. Nu har det ju kommit fram att Pfizer inte skyddar lika änge som man först trott, så nu blir det dos 3 för dem som fick sin dos 2 för åtminstone 6 månader sedan. ( Så småningom alla, men just nu 65+, vårdpersonal och också skolpersonal samt 18+ I riskgrupper.)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.