Gala. Hemmavid.

Publicerad av

Varje år ordnas en stor gala som Maken och kolleger med fruar, män och andra äkta hälfter deltar i. För tre år sedan var vi med på vår första gala och det var verkligen roligt. Vi klädde oss festligt, såg till att ungdomarna hade middag innan vi åkte och sedan bar det iväg till ett hotell downtown. Där hade det ordnats med god mat kring vackert dukade bord i en stor balsal och hela tillställningen var proffsigt värre. Det hölls tal, serverades utsökt mat med tillhörande vin och kvällen avslutades med dans.

Hösten 2019 tog vi denna bild av oss själva på väg till galan.

De senaste två åren har galan skett via skärmen och ikväll var det dags igen. Maken hämtade den på förhand beställda maten från en restaurang inte så långt från oss och på kvällskvisten dukade jag och värmde maten här hemma. En flaska vin följde också med och recept och ingredienser för en cocktail att intaga före maten.

Uppvärmd vegetarisk pastarätt tillredd för galan visade sig vara utsökt.
Program för kvällen följde också med maten.
Makens tallrik med tillhörande vin samt galan på skärmen

Vi deltog inte förra året, så både Maken och jag var en aning skeptiska. Det visade sig dock att programmet var mycket proffsigt utfört och att det visserligen inte var lika bra som en riktig gala med detta var inte alls fy skam heller.

När galan var slut vid 20 tiden hade Maken vunnit 8 flaskor vin i auktionen, som naturligtvis gjordes vid sidan om den streamade sändningen av galan på nätsidan. Skickligt och proffsigt gjort. Målet med denna gala är att försöka få ihop pengar för de två sjukhusen Maken jobbar för och visst formligen regnade det in pengar. Från personalen och andra som stöttar dessa sjukhus. Runt en halv miljon USD kom in under sändningen, men jag gissar nog att de kom in mera efteråt. Det skall bli intressant att höra slutsumman sedan av Maken. Som förresten jobbar imorgon, söndag, så det kan ju hända att vi då får höra hur stor slutsumman sist och slutligen blev.

Med alla vaccin, så hoppas vi på en riktig gala nästa år…..

4 kommentarer

  1. Vi håller tummarna för att ni ska få fara på en riktig gala nästa år. Men roligt att de faktiskt ordnar galan även fastän det sker via datorn. Maten beställde ni själva eller åt alla som var med på den virtuella galan samma? Ser ju mysigt ut i varje fall!

    Gillad av 1 person

    1. Det fanns två olika val som tillreddes för galagästerna ( som vi beställde tidigare i veckan) som deltog hemmavid. Maten hämtades på förhand från en resturang och sedan var det bara att värma upp den. Det fanns en kötträtt och en vegetarisk rätt och maken hade valt det vegetariska pastan, som var helt underbart god! Galan, som blev mera som ett TV program, var verkligen proffsig tyckte vi.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.