På jakt efter rätt garn

Publicerad av

Tack för alla förslag! Kul med läsarrespons! Kommentarer och respons är trevligt och roligt att ni läser och hänger med i vårt vardagliga liv här på andra sidan Potten!

Det blir nog ingen tröja. Jag vågar mig helt enkelt inte på ett sådant projekt. Har stickat en jättelik sådan åt Maken för länge sedan. Mönstret var väldigt lätt i och för sig, så det var inte det som gav mig huvudbry, utan det var själva ihopsättandet av nämnda tröja. Det var hösten 2008. Anledningen till att jag kommer ihåg detta så bra är att mina föräldrar kom på besök för att bla vara med på Lillasysters dop. I samma veva blev det så att en viss mor sprättade upp en del av tröjan, stickade klart och sydde ihop den. Alltså, är jag inte så lite nervös att tag i ett sådant projekt igen.

Vad blir det istället då? Jo, efter en del övervägande begav jag mig ut i affärerna denna tisdagskväll för at få tag på riktigt bomullsgarn. Jag är inte nöjd med hur sjalen bara liksom hänger som jag stickade åt Svägerskan. Det får bli ett nytt försök helt enkelt. Tyvärr hittade jag inte garnet som rekommenderas i mönstret lokalt. Jag kunde ha beställt det via nätet visserligen, men i dessa pandemitider( jodå, vi kämpar oss igenom fjärde vågen. Delta ni vet.) stöder jag helst lokalt och valde istället att åka ut för att söka ett liknande bomullsgarn i affärerna här i Förorten.

Vi åt en tidig och enkel middag ikväll, så efter skinkpajen var jag redan på väg vid 18 tiden. Det var nästan lite spännande att åka iväg på en vardagskväll.

Det blir en rejält stor skinkpaj för denna familj
Lillasyster skickade också med en beställning. Ville ha skirt grönt, ( garnet i mitten på denna bild sattes i kundkorgen) naturvitt och svart garn till ett virkprojekt.

Efter besök i två olika hobbyaffärer kom jag hem glad och nöjd denna kväll. Lillasyster fick det svarta, naturvita och gröna garn hon ville ha och själv hittade jag åter en stickbok med ännu mera sjalar ( vem i all världen skall använda alla dessa? Kanske jag öppnar sjalbutik?!) och så ett trevligt bomullsgarn i lila som kommer att bli enkom att pröva sticka en ny sjal för Svägerskan. Slutet gott, allting gott denna tisdagskväll alltså!

Ny bok med flera mönster och garn för nytt försök.

4 kommentarer

    1. Jo skinkpaj är gott och lätt. Kanske du borde göra en liten mini paj åt dig själv? Jag är mycket nöjd med färgen på detta bomullsgarn, en favorit för Svägerskan och till henne är det tänkt att denna sjal skall bli en julklapp….

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.