Vår arla morgonstund….

Publicerad av
Det mjuka morgonljuset gjorde allting så vackert i den tidiga morgonstunden

…började en hel del tidigare denna onsdag än vad den hade gjort under sommarlovet. Min väckarklocka ringde vid 06.30 och en halv timme senare var alla uppe och tog hand om morgonbestyren. Hundarna verkade en aning förvånade över detta tidiga påfund, men klagade inte det minsta över tidig frukost!

De sociala medierna är översållade av bilder på telningar som börjat skolan idag. Små och stora barn. Jag lyckades inte få ngn bild på Sonen: äsch, mammor!, liksom.

Däremot var flickorna mera samarbetsvilliga och även om jag inte lagt ut dem på ngt socialt medium, får ni i alla fall se dem här kära läsare:

Lillasyster på väg ut till skolbussen. Åk.8.
Storasyster på väg till dagens första lektion/föreläsning i studiestaden

Åtta timmar senare ramlade en mycket trött Lillasyster innanför dörren här hemma. Nåja, ramlade gjorde hon väl ändå inte, men hon stapplade mer eller mindre till köksbordet och satte sig ner efter att väskan var upphängd och skorna borttagna. Mycket mera än så har hon faktist inte gjort denna kväll. Några läxor var det inte tal om att få gjort ännu, men ett formulär behövdes läsas, fyllas i och undertecknas av både henne själv och en målsman. Det är överstökat och nu är det snart dags för sängen. Kvällarna blir, utan tvivel, mycket korta när hon kommer hem så sent som kl.17. Förhoppningsvis läggs en till skolbuss på rutten hennes, så att eleverna delas upp och Lillasyster med grannkompisar i fortsättningen inte behöver spendera en hel timme på skolbussen på eftermiddagarna.

Sonen har vi inte sett röken av ännu. Han åkte till jobbet vid matbutiken direkt efter skolan, så jag har ännu inte hört hur hans första dag tedde sig. Han har avverkat en dag på 12 timmar då han anländer hem om en liten stund, så mammas köttbullar kommer säkert att sitta finfint.

En fantastisk regnbåge fick vi ta del av just som vi skulle bänka oss för köttbullarna.

8 kommentarer

 1. Efter en lång semester och vila så tar det ofta ett par dagar innan de är inne i ”rullorna” igen. Hoppas hon är lite piggare redan imorgon då hon kommer hem.
  Igår morse så jag körde till jobbet såg jag också regnbågen, vackert 🌞

  Gillad av 1 person

  1. Trevligt sätt att börja dagen. Med regnbågen. 😀
   Jodå. Det tar ju några dagar att komma in i rutinerna igen.
   Hoppas torsdagen börjat bra. Här går vi och lägger oss på onsdagskvällen. God natt!😴

   Gilla

 2. Det känns lite ovant att gå upp så tidigt men efter ett par dagar är man inne i vardagens rutiner igen. Samtidigt så tycker jag att vardagen har sina fördelar den med. Så fina döttrar ni har! Här är det oftast döttrarna som är med på bild för sonen vår är inte lika road. Er trädgård ser verkligen fin ut!

  Gillad av 1 person

 3. Ja allt återgår till vardag. Dottern här har snart avverkat en månad i skolan redan. Fullt upp med portfolioprojekt och har knappt tid att höra av sig ens. Det ska sökas praktik på något spelföretag nu.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.