Efter en vecka….

Publicerad av
En kolibri målades denna vecka av Dottern för en kompis i studiestaden….

… är det åter dags för Dottern att packa väskorna och återvända till studiestaden. Härligt att ha haft henne hemma i en vecka igen. Hon är liksom pusselbiten som fattas då hon är borta och sedan stiger hon bara in i pusslet igen då hon är hemma.

Fast är man studerande och 21 år skall man ju nog kanske inte bo hemma med mamma och pappa och det vill vi nog inte heller att hon skall göra. Hon skall sprida sina vingar och det gör hon bäst på egen hand med oss föräldrar ett textmeddelande eller två borta. Det är ju klart att kompisarna i studiestaden drar och så har hon ju egen lägenhet som hon delar med tre andra unga kvinnor som också studerar.

Roligt att komma hem en vecka och träffas, spendera tid med hundarna, njuta av bubbelpoolen och cykla på Peloton. Träffa fammo och faffa och låta mamma se till att det fixas mat och tvätt.

Och ja faktiskt. Det gör denna mamma så gärna under en veckas tid. Låter Dottern ta lite ledigt från detta med att behöva vara vuxen och klara allt inklusive tvätt och matlagning själv.

Men, men… nu är det fredag kväll och farföräldrarna har åkt hem efter en god middag bestående av lasagne och en enkel sallad. Dottern börjar så smått packa…

I förmiddags åkte vi till den närliggande matbutiken och handlade mat. Jag tog kundvagn modell stor för att handla för hela familjen och Dottern tog kundvagn modell liten. Mamman i huset tyckte det var lika bra att Dottern handlande det lilla hon ville ha med sig, packar i en kylväska och tar hem maten till lägenheten. Dottern höll med och så skred vi till verket.

Rgenet har fortsatt denna fredag dessutom. Vi fick inte lika stora mängder regn som kom igår, utan idag var det mest mulet med lite duggregn här och där. Mulet, varmt och fuktigt hela dagen. Imorgon, lördag lovas liknande väder. Förhoppningsvis får vi mera regn är vad som kom idag. Samtidigt som Dottern behöver få bra körväder. Senast jag kollade skall regnet inte börja förrän på seneftermiddagen, då hon förhoppningsvis är sgs tillbaka i studiestaden igen.

En trevlig vecka med mycket familjesamvaro har det varit, men verkligheten kallar åter och det är bara att gilla läget.

Konstnären med sitt alster

10 kommentarer

 1. Vi ska ju ge våra barn ”vingar att flyga med och rötter att återvända till” och det tycker jag stämmer bra. Visst är det väldigt roligt när de kommer hem på besök men de ska också skapa sig sin egen framtid och där är studierna en viktig del. En härlig vecka har ni i alla fall haft. Så duktig dottern är på at måla!

  Trevlig lördag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Javisst är hon duktig på att måla. Finns anlag både på min sida och Makens. Roligt när sådant går i arv. Dock inte ngt arv från mig! 🤣
   Trevlig fortsättning på helgen till dig med!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.