Sjukstuga

Publicerad av

Ibland slår de till de där virusen! Igår kväll klagade Lillasyster på att hon var otroligt trött och hade lite ont i halsen. Dock led hon inte av några andra symptom, så jag antog att hon inte fått tillräckligt med sömn natten före. Bad henne att gå och lägga sig senast kl.20.30 för att få en god natts sömns och tillräckligt många timmar. Inga problem där, hon kröp till och med i säng lite före utsatt tid.

Imorse då jag smög in i hennes rum för att försiktigt tända hennes saltlampa i en mjuk, organe nyans, var hon redan vaken, men trött och klagade på att hon sovit dåligt. Jag blev lite förvånad, men bad henne stiga upp och göra sig klar för skolan. Sagt och gjort tyckte mamman i huset och gick själv för att borsta tänderna innan det var dags att åka till jobbet.

Några minuter senare hittade jag Lillasyster vid köksbordet. Trött och håglös satt hon och knaprade i sig en skiva franskt bröd och berättade att hon gärna skulle stanna hemma idag. Detta är verkligen inte likt henne, så jag gick fram till henne och satte handen på henens panna och utbrast:

– … men du har ju FEBER!!

Våra barn får sällan feber, minns inte ens senast när ngt av dem skulle ha haft feber. Jodå, förkylningar får de alla till både höger och vänster, men vanligen hålls de feberfria.

Snabbt halade jag mobilen ur fickan och textade Chefen. Meddelade att jag nog visst trodde Lillasyster  skulle klara av dagen helt på egen hand, men ville se till att hon hade febernedsättande i sig först, vätska och lite annat som behöver då man som 11 åring skall klara av sjukdagen på egen hand.

Inga problem meddelade Chefen tillbaka och endast 20 minuter försenat var jag då på vägen till jobbet med en sjukling hemma.

På jobbet gick allt i racerfart idag, vilket  i och för sig var väldigt bra eftersom jag då inte hade så mycket tid att fundera  på hur det gick hemma. De få ggr jag hade kollat med henne, klarade Lillasyster sig bra och låg mest och vilade.

Maken försökte komma ifrån  på jobbet han med, men det gick inte. Jag kontaktade Dottern och hon hade tid mellan föreläsningar och ringde sin Lillasyster i en halv timme. Det blev en höjdpunkt för dem båda tror jag.

Vid 15.45 parkerade jag bilen på uppfarten och ut kom två hundar och en sjukling och mötte mig. Stora kramen fick jag, vilket  inte hör till vanligheterna vid hemkomst från jobbet.

Vi gick in och ävenom Lillasyster såg friskare ut, visade det sig att hon fortfarande hade stegring och mycket riktigt och typiskt blev det till feber igen nu på kvällen. Mera febernedsättande behövdes och jag lyckades hitta en vikarie som kan hoppa in för mig på jobbet imorgon så att jag får vara hemma med sjukt barn.

Vet förstås inte hur skolreglerna  lyder där på östra sidan av Potten, men gissar att det är ngt liknande som här. Nämligen att barnen måste vara  feberfria ( utan hjälp från mediciner) i 24 timmar innan de får återvända till skolan. Troligtvis blir det skola igen på fredagen för Lillasyster, men vi får ju ta en dag i taget…

4 kommentarer

 1. Hoppas på snabb bättring! Här är det flera år sen vi haft feber, flunsan har dock kommit och gått. Bra att ha dem hemma ett dygn så minimeras smittorisken. Hur blir det med ”trick or treat”, som dottern säkert väntat på… ?

  Gilla

  1. Läs dagens inlägg så får du reda på hur det gick med trick or treat… inte så bra helt enkelt. Jodå, visst kryar hon på sig, men tidpunkten att bli sjuk var verkligen inte bra. Hoppas ni hålls friska.

   Gilla

 2. Här finns inga specifika regler för sjuka barn i skolan och förskolan. Bara rekommendationer och upp till föräldrarnas samvete … blir rymligt ibland. Krya på henne!

  Gilla

  1. Jo, det är nog likadant hos oss. Det handlar mera om ‘strong recommendations’ än om regler. Dock borde rekommendationerna verkligen följas av alla och envar. Det verkar nog bli skola på måndag för henne även om hon ännu är rejält förkyld. Feberfri dock…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.