Följ med mig en dag på jobbet!

Publicerad av

Det är sällan jag tar med er till jobbet kära läsare. Vanligen, (likadant idag faktiskt) skriver jag sent på kvällarna och vi har för länge sedan stängt. Ikväll håller vi dock kvällsöppet, så följ med in vetja!

Efter morgonmellanmålet klockan tio har vi samling och efter samlingen  blir det olika aktiviteter och ibland speciella projekt. Eftersom vi den här veckan pratar om hälsa och kroppen, tandborstning mm, målade vi med tandborstar i förmiddags. Detta är egentligen mycket svårare för små händer än vad man kanske skulle tänka sig eftersom den sk penseln (borsten) är vinklad annorlunda än en vanlig pensel. Intressant och utmanande. . Det är ju inte varje dag man målar med tandborstar precis!

Vi experimenterade också med dessa. Ni vet det här förpackningsmaterialet som är gjort utav majsstärkelse ( kanske det är potatis i Europa?) och som löser upp sig när det läggs i vatten. Först lekte vi med det en stund när det var torrt och sedan lade vi vatten till. Det visade sig att det blev alldeles slemmigt när det löste upp sig och det uppskattade vissa av barnen, medan andra inte alls tyckte om den känslan.

Barn behöver vara ute och leka, springa, hoppa, gräva i sanden och röra på sig! Detta gör vi på eftermiddagarna och idag var det åter hett och det kändes  verkligen att kvickslivret återigen krupit up till runt 30 grader. Flera av barnen valde att stå i skuggan istället för att springa i den heta solen. När vi äntligen kom in i byggnaden  igen dracks det nästan hinkvis med vatten!

Nu är det kväller och dagen med barnen är över för länge sedan. Imorgon lovas det en till dag med full fart med mina småttingar på jobbet, men konstigt vore det ju annars, eller hur?

 

4 kommentarer

    1. Tack! Jo jag kommer ihåg att du jobbade i ’samma banor’. Heltid skulle jag inte vilja jobba med 3-4 åringar, men deltid går bra. Att vi som personal trivs så bra ihop också, gör ju verkligen sitt det med…. Ett givande jobb, men mycket stillasittande är det ju inte frågan om! 😉

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.