Utredda begrepp och konstiga allergier

Publicerad av

Ni som följer min blogg vet att hela den här härliga familjen min lider av flera, lite smått tokroliga allergier, den ena väre än den andra. Jag tror Lillasyster och hennes allergier är väl de mest annorlunda. Hon av allergisk mot sådant som giraffer, kameler, zebror etc. Allltså alla hov och klövförsedda djur. På engelska heter det endast ‘hoofs’, hovar. Man skiljer inte på klövar och hovar.

Själv är jag inte allergisk egentligen mot ngt. Jag låter resten av familjen sköta det där. Detta brukade jag vara så stolt över, men efter att vi hade flyttat till vårt nuvarande hem, blev jag allergisk mot ett ogräs som växer kring dammen bakom vårt hem  och dammarna som finns bakom många av de andra hemmen.

Förra året skrev jag om denna allergi. Den bryter alltid ut den här tiden på året efterosm ogräset blommar. Jag bloggade om den här:

Denna vackra blomma kallas Goldenrod och blommar runtom hela dammen vår, så helt naturligt trodde jag ju att det var denna som jag började nysa av, få tungt i huvudet av, stockade bihålor, snörvlar och känner mig allmänt hänging.

Nu har jag anlitat Google och YouTube och kommit fram till att det INTE är denna vackra gula blomma som jag reagerar mot, utan istället är det detta ogräs:

Detta ogräs kallas Giant rag weed’ och är en naturlig växt här i Nordamerika och växer sgs överallt. Det finns tydlgien tre olika sorter av detta ogräs och de blommar alla med små, ointressanta gröna blommor och i och med att de har sådana väldigt ointressanta blommor, upptäcks de itne av humlor och alla pollinerade utan måste förlita sig på vinden. Ett ogräs kan tydlgien släppa ifrån sig hela 62 000 frön, och alla dessa blåser iväg med vinden. INte undra på att det är många av oss som reagerar som vi gör!

Tack och lov finns det ju  i dagens läge många bra antihistaminer som man kan ta dagligen och som inte gör en trött. Eller så väldigt trött i alla fall. Jag har nu i ca. En veckas tid tagit medicin varje dag och visst sover jag mera. Längre på morgonen och nästa varje dag tar jag en liten tupplur på 20 minuter för antihistaminen gör mig så trött. Dock fungerar den och jag snörvlar och nyser inte varje sekund och  eftersom jag inte verkar ha några andra allergier, borde jag ju inte klaga. Till råga på allt är det ju faktiskt endast sex veckor om året som jag drabbas…. dock glömmer jag från år till år hur besvärligt det faktiskt KAN vara…

Hur är det med er kära läsare? Vad reagerar ni på eller är allergiska för?

 

6 kommentarer

 1. Det är så otroligt tråkigt med allergier.Då man väl vet vad man är allergisk nog så in man ju förebygga det med just antihistamin. Hos oss har vi också många olika varianter av allergier, alla utom mannen. Vi anlitar antihistamin allt från början på mars till slutet av sommaren. Allergierna gäller olika sorters frukter/nötter, växter och pälsdjur.
  Tur att du i alla fall nu vet vad du reagerar på. 😊

  Gillad av 1 person

  1. Borde ju inte gilla att ni också drabbas av olika allergier kanske…. 🤔
   Tur att det finns pålitliga antihistamintabletter som fungerar för alla oss som behöver dem! 😃

   Gilla

 2. Gillar inte era allergier men det angelägna inlägget!
  Då man inte lider av allergier vet man inte vad det handlar om att drabbas riktigt så där på allvar.
  Ibland nyser och snörvlar jag, men inget allvarligare hittills.
  Tänk om man fick choklad- OCH vin-allergi!!! Hjälp!

  Gillad av 1 person

  1. En god kompis till mig är allergisk mot choklad! Hon var väldigt liten då hon fick reda på detta och har inte ätit choklad sedan dess. Här i vår familj har vi inga sådana allvarligheter på gång- tack och lov! 🤔😉
   Dock nötallergi, skaldjursallergi, min rätt nya allergi som jag skrev om och så allergier mot olika djur.
   Tack och lov finns det ju väldigt bra motverkande mediciner! 😃

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.