Nästan åtta…

The best day ever! This day was awesome! I love surprises!

Dessa ord och meningar yttrades av en nöjd och glad Lillasyster för en liten stund sedan när hon låg i sängen och skulle försöka få tag i sömnen. Hon lyckades hör och häpna ganska snabbt  efter allt som hade hänt denna lördag, men visst tog det en aning längre än vad det normalt burkar ta…

Fast nu skall vi inte gå händelserna i förväg, utan ta det hela från början…

Våran yngsta Dotter, Lillasyster, som var i magen när jag började blogga för 8.5 år sedan, fyller alltså just åtta inkommande tisdag! Tänk vad åren går fort ändå! Dock är det rätt knepigt med födelsedag  mitt i veckan pga skola, danslektioner, simlektioner och öppet hus för mamman på jobbet, plus en pappa  som också jobbar!

Detta leddd i sin tur till dagens utfärd. Vi började på snabbrestuarngen med Lillasysters favoritmat, ostpizza! Vi hade berättat åt syskonen vad dagens plan innehöll, men för minstingen skulle dagen bli en överraskning. De äldre barnen var duktiga och höll tyst.

Efter ostppizzan fortsatte färden. Lillan var nyfiken, men det tog en stund innan hon kände igen sig och visste vart vi var på väg, det jättestora shoppingcentret Mall och America!

Dock visade sig att ungefär 25 000 andra shoppare hade samma tanke denna iskalla lördag i februari! Vägar var avstängda, parkeringsramperna  fyllda och det var en massa tutande blar  och däck som skrek hit och dit! Vilken röra! Vi trodde att vi skulle behöva skippa  hela utfärden, men Maken lyckades ratta bilen runt ett par stängda filer och lämnade av oss vid en av dörrarna. Vi lämnade jackorna i bilen och sprang i den bittra kölden in i shoppingcentret. ( SÅ mycket lättare att inte släpa på jackorna inne i shoppingcentret och i värmen. Detta visade sig vara ett klokt beslut pga folkmassorna.) medan Maken fick den uppgiften att förska hitta en parkeringsplats….

image

Bilden tog jag för att försöka illustrera hur otroligt mycket folk som var i farten denna lördagseftermiddag….

Jag  och barnen gick vidare till affären som sålde det som Lillasyster har längtat efter sedan senaste sommar, fast hon hade fortfaradne inte gissat varför vi var där. Vi gick fram till affären som skyltade med rött och some det stod American Girl över och jag berättade åt henne att hon fick gå in och välja vilken docka hon ville ha.

En strålande glad, nästan åttaåring gick jublande in i affären och direkt till hyllan där the Girl of the Year tronade och valde ut sin docka och det blev naturligtvis en Lea Clark, årets docka från American Girl.

image

En strålande  glad Lillasyster med sin nya docka i lådan. Dessa dockor är dockor som är hutlöst dyra ( om man tänker på att de är leksaker!), men av bra kvalite och samlas på en hel massa (vuxna) kvinnor runtom i landet. Bland flickor i just Lillasysters ålder är de omåttligt poulära leksaker och då Dottern var i ungefär samma ålder fick hon en också!

image

Lillasyster poserar inne i den lilla kojan som byggts inne i affären. Varje docka har en berättelse. Lea Clark är en flicka som åker till Brasilien och vistas är. Dena koja har nog ngt att göra med boken, helt klart!

image

Jag och mina flickor efter betalningen… ( Jodå, jag är snart kortast…)

image

En lycklig Lillasyster är klar att lämna affären.

image

Väl hemkommen öppnades lådan och lekandet och ompysslandet kunde påbörjas. Jag behöver väl knappast säga att det var allt som denna nästan åttaåring sysslade med resten av kvällen!

Imorgon kväll blir det kalas för kompisarna…

10 thoughts on “Nästan åtta…

 1. Grattis till lillasyster, Hjälp vad åren går, minns att jag följde med din blogg redan då, men på annan sida. Otroligt!! Man riktigt ser hur nöjd hon är över presenten och dagen. Härlig ålder!

  Gilla

  • Tackar och bockar! Visste inte att du hängt med mitt bloggnade ändå från början! Vad roligt och tack, det tar jag som en komplimang! Roligt att du hänger med i vår högst normala vardag.

   Gilla

 2. Det är så intressant när du berättar om er vardag. Så vanligt men ändå så ovanligt. Och den där dockan blev jag nyfiken på. Vår Ellen (som blir nio i år) har alltid tyckt om dockor. Barbie är givetvis en stor favorit, men det där var någonting annorlunda… Och skrev du 25000 besökare?! Hujedamej! 😊

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.