Staycation: höstlov

Publicerad av

Precis som hemma i Jakobstad firar vi också höstlov denna vecka. Dock är det  inte lika långt som det är hemma, utan endast torsdag och fredag är lediga. Vackert  så. Eftersom det blir fyra dagar ledigt med helgen inberäknad, klagar ingen. Mest har vi njuit av senare mornar. Ingen av oss tycker om de tidiga! Speciellt inte Dottern som stiger upp på samma gång som Maken, kl.05.45 för att ta skolbussen en timme senare. Huga!

Eftersom vår resa till Hawaii hägrar runt hörnet, (vi åker om två veckor!) har vi stannat hemma detta höstlov. Grannbarnen har varit här i dagarna två och det har varit livat värre. Nja, egentligen inte, flickorna som är 10 resp. 11 år gamla, är goda vänner med våra barn och de har lekt mest hela tiden.

Igår på eftermiddagen tog vi en snabb tur till SkyZone- a trampoline park. Jag hade aldrig varit där förut, men Maken hade tagit barnen för ngt år sedan och de hade verkligen haft skojigt. Detta är ett ställe fyllt med studsmattor och barnen får hoppa så mycket de vill och orkar under en timme! Bra motion, roligt hade de och genomsvettiga var de när vi åkte vidare!

image image

Lillasyster, gymnasten i huset, trivdes bäst tror jag, fast alla barnen hade nog skojigt. Märk väl att både Lillasyster och Sonen hade shorts på sig. Man hinner med en hel del hoppande på en timme och då är det nog shorts som gäller!

Direkt efter besöket på SkyZone åkte vi till ett glasställe för att träffa Maken som redan var där med en god vän. Denna kompis til honom, som numera bor i delstaten Arizona, är en absolut bästa bästis till Maken sedan över 20 år tillbaka. Bästisens föräldrar bor i delstaten Wisconsin och bästisen med sina två små pojkar hade mellanlandat i Minneapolis på väg till Wisconsin. Alltså, måste vi ju träffas för en snabb glass innan de åkte vidare. Det var verkligen roligt att träffa dem och pojkarna, 3 och snart 5 år gamla, var väldigt glada över att få träffa våra barn igen.

Idag, fredag har varit en lugnare dag och det mesta av den har gått i städandets tecken. Jag har dammsugit, tvättat badrum och plockat upp. Organiserat och städat upp Sonens skåp har jag också hunnit med! Nöjd blev både han och jag!

image

Jag frågade Maken hur länge han trodde att hyllorna skulle hållas snyggt städade. Han gissade på 5 minuter! Själv gissar jag att det inte tar mycket längre än en vecka, så är röran i full gång igen. Åtminstone fick jag Sonens kläder genomgångna, så att  vi vet vad han har och inte har inför den kommande, kallare årstiden…!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.