Samma mönster, olika garn… och en del ändringar…

Publicerad av

Medan vårkvällen visade sig från sin allra bästa sida maskande jag äntligen av de allra sista maskorna. Det tar ett tag att maska av 350 maskor kan jag berätta! Ännu är inte alla garntrådar fästade och sjalen behöver blockeras, men jag är enormt nöjd med resultatet redan. Denna blir till mig själv och jag ser fram emot att använda den…. I höst! För nu börjar värmen komma hit till oss igen och denna onsdag har vi avnjutit torra, ljuvliga 19 plusgrader, en lugn, skön vårbris och strålande sol!

Jag började genast sticka en till sjal, men i bomullsgarn. Samma mönster, annat garn och denna blir helt annorlunda! Lite andra ändringar har jag också satt in. Jag ökar till exempel inte maskorna varje varv, utan vartannat, så denna turkosa sjal i annars samma mönster, blir inte lika lång eller bred.

Här jämför jag de två sjalarna. Den mörkblåa/lila är den som jag blev klar med på tisdagskvällen och den turkosa är den som jag påbörjade denna tisdagsförmiddag. Visst märker man skillnaden på storlekarna direkt? Formen blir annorlunda också.

Det är roligt då kunskaperna börjar sitta så pass bra att jag känner mig bekväm med egna ändringar. Vi får ju se hur denna turkosa artar sig så småningom…. Om min egna ändringar fungerar i mönstret eller inte….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.